ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Toshiba Regza AT300 tablet

Η Toshiba είχε προαναγγείλει την κυκλοφορία του δικού της Tablet τον Μάρτιο, όμως χρειάστηκε να περιμένουμε περίπου ένα μήνα για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Το Toshiba Regza AT300 όπως θα ονομάζεται αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι, με οθόνη 10.1 ιντσών τεχνολογίας adaptive display και Regza App Connect για επικοινωνία με τις υπόλοιπες Regza συσκευές.
Το πρώτο Android tablet της Toshiba φαίνεται αρκετά όμορφο και στιβαρό στις πρώτες φωτογραφίες, με το πάχος του πάντως να φτάνει τα 15.8 χιλιοστά. Φαίνεται πως πρόκειται για την επίσημη έκδοση του Toshiba Antares για το οποίο είχαμε αναφερθεί στις αρχές Μαρτίου. Το βάρος του αγγίζει τα 758 γρ., δηλαδή 28γρ. περισσότερα από το ομολογουμένως βαρύ Motorola Xoom. Ο επεξεργαστής του θα είναι ο dual core NVIDIA Tegra 2 στο 1 GHz και η μνήμη του θα φτάνει το 1 GB. Ο αποθηκευτικός του χώρος θα είναι της τάξης των 16 GB, με τις δυνατότητες σύνδεσης του να συμπεριλαμβάνουν Wi-Fi, Bluetooth, mini USB, USB και HDMI.

Για τη λήψη φωτογραφιών και video θα χρησιμοποιεί δύο κάμερες, με την μπροστινή να είναι ανάλυσης 2 Megapixel και την πίσω να φτάνει στα 5 Megapixel. Το χαρακτηριστικό που θέλει να προβάλει περισσότερο η Toshiba είναι η οθόνη των 10.1 ιντσών ανάλυσης 1.280×800 pixels και τεχνολογίας adaptive display, η οποία μας υπόσχεται καλύτερες γωνίες θέασης και βελτιωμένες επιδόσεις κάτω από το φως του ηλίου. Ειδικότερα η λειτουργία των οθονών κάτω από δύσκολες συνθήκες φωτισμού είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα όλων αυτών των συσκευών και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν πραγματικά η οθόνη της Toshiba μπορεί να προσφέρει κάτι το διαφορετικό.

Η ονομασία Regza της συσκευής δεν είναι τυχαία, αφού η Toshiba θα εξοπλίζει το tablet της με την αντίστοιχη Regza App Connect εφαρμογή με σκοπό να προσφέρει τη δυνατότητα απ’ ευθείας επικοινωνίας του tablet με τις υπόλοιπες Regza συσκευές, οι οποίες αποτελούνται από τηλεοράσεις, DVD players, κινητά τηλέφωνα και laptop.

Δεν υπάρχουν σχόλια