ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To πρώτο Ultrabook με λειτουργικό σύστημα Linux

Μια μικρή επανάσταση πήγε να γίνει με την πρώτη εμφάνιση των netbooks, τα οποία είχαν φορτωμένο Linux σε διάφορες παραλλαγές από την κατασκευάστρια εταιρεία τους, αλλά γρήγορα ήρθαν τα Windows XP να επαναφέρουν την… τάξη στην πλειοψηφία των συσκευών μίας κατηγορίας που πια κανείς δεν θυμάται.
Η Dell έρχεται να ξεκινήσει μία μικρή επανάσταση από μόνη της, προσφέροντας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ultrabooks της, το Dell XPS 13, με μία έκδοση που θα έχει φορτωμένο Ubuntu Linux και όχι Windows 7. Η έκδοση αυτή αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα θα είναι εγκατεστημένη η έκδοση Ubuntu 12.04LTS για τους Linuxάδες techbloggers.
H πρωτοβουλία αυτή είναι αποτέλεσμα του Project Sputnik που είχε ξεκινήσει η εταιρεία και θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να δημιουργεί microclouds όπως τα ονομάζει η εταιρεία στο ultrabook του για πιο εξελιγμένη δικτύωση. Μένει να το δούμε στην πράξη αυτό, αλλά το σίγουρο είναι ότι το ultrabook με Ubuntu θα είναι πιο φθηνό από το άλλο με Windows 7. Καλή κίνηση, ελπίζουμε να βρει μιμητές και να έρθει και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια