ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΔΤ: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμός ταυτότητας... όλα σε ένα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εντός ολίγου όλοι οι πολίτες θα έχουν ένα και μόνο αριθμό που θα τους χαρακτηρίζει, τον Αριθμό Δημοσιονομικής Ταυτότητας.Πίσω από τον αριθμό αυτό θα στοιχίζονται όλα τα στοιχεία του κάθε Ελληνα, αφού ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας θα ταυτοποιεί τον πολίτη ασφαλιστικά, φορολογικά, μισθολογικά, ιδιοκτησιακά και επαγγελματικά ενώ με αυτόν θα συνδέεται στο εξής και κάθε κίνηση και συναλλαγή.

Μέχρι σήμερα η αντίστοιχη ταυτοποίηση επιτυγχάνεται με τη χρήση τριών διαφορετικών αριθμών, του αριθμού ταυτότητας, του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ.
Η θέσπιση του Αριθμού Δημοσιονομικής Ταυτότητας έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και το σχετικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Πιθανολογείται ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας να συμπίπτει με τον ΑΦΜ, για να μην προκληθεί αναστάτωση στις υπηρεσίες της εφορίας και του Υπουργείου Οικονομικών.
Με τον Αριθμό Δημοσιονομικής Ταυτότητας στο εξής θα συνδέονται τα πάντα: εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, άλλες συναλλαγές, αλλά και οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα ή επιταγές. Επίσης, με τον ίδιο αριθμό θα είναι συνδεδεμένα τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε πολίτη.
Με τον τρόπο αυτό οι ελεγκτικές υπηρεσίες με την πληκτρολόγηση του αριθμού και μόνο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πλήρες προφίλ του κάθε πολίτη.Το σύστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο. Από την ημέρα εκείνη ο Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτότητας θα είναι απαραίτητος για οποιαδήποτε συναλλαγή του πολίτη με δημόσια ή μη υπηρεσία
.

Δεν υπάρχουν σχόλια