ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φήμες θέλουν την Nvidia να αποκαλύπτει το Volta ένα χρόνο νωρίτερα

Σύμφωνα με παλαιότερα roadmaps της Nvidia, η αρχιτεκτονική Volta αναμενόταν να αποκαλυφθεί το 2018 και προϊόντα βασισμένη σε αυτή να γίνουν διαθέσιμα εκείνη την χρονιά. Με βάση όμως τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να δούμε την Nvidia να αποκαλύπτει την αρχιτεκτονική Volta στο GTC( GPU Technology Conference ) που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2017.

Ο CEO της Nvidia, Jen Hsun Huang, είχε αναφέρει κατά το παρελθόν ότι κάθε GTC θα έπρεπε να σχετίζεται με την αποκάλυψη μιας νέας GPU. Το 2013 και το 2014 είχαμε την ανακοίνωση των Titan X και Titan Z, οι οποίες βασίζονταν σε μία και δύο GK110 GPUs αντίστοιχα. Στο GTC του 2015 είχαμε την ανακοίνωση της Titan X με την νέα GM200 GPU, ενώ στο πρόσφατο GTC του 2016, είχαμε την ανακοίνωση της Tesla P 100 με την GP100 GPU, αρχιτεκτονικής Pascal. Με την Nvidia να προγραμματίζει το GTC για τον Μάιο και όχι τον Απρίλιο ή τον Μάρτιο, κάποιοι πιστεύουν ότι η εταιρία προσπαθεί να προλάβει να είναι έτοιμη, ώστε στο GTC του 2017 να είναι σε θέση να παρουσιάσει μια νέα GPU και μάλιστα βασισμένη σε μια νέα αρχιτεκτονική.

large.5795ed0f0d0ab_Nvidiaroadmap.jpg

Η αρχιτεκτονική Volta αρχικά ήταν σχεδιασμένη για να αξιοποιεί την τεχνολογία κατασκευής των 10nm, αλλά η τεχνολογία κατασκευής αυτή, δεν θα είναι ώριμη για το 2017. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Fudzilla, η Nvidia φαίνεται να έχει αποφασίσει να επιμείνει και με το Volta στα 16nm FinFET+ της TSMC, κάτι που θα επέτρεπε στην δημιουργία GPU αρχιτεκτονικής Volta και στην διάθεση προϊόντων με αυτή, εντός του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια