ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρεκόρ χρηστών για τα Instagram και LinkedIn

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλέον αποτελούν μέρος της καθημερινότητας με τα γνωστότερα από αυτά να μετρούν τους χρήστες του σε εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια. Instagram και LinkedIn, κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά την βάση χρηστών τους, ενώ μικρή αύξηση κατέγραψε και το Twitter. Ειδικότερα, το Instagram κατάφερε να διπλασιάσει την βάση χρηστών του μόλις μέσα σε δύο χρόνια. 
Πλέον διαθέτει πάνω από 700 εκατομμύρια χρήστες, με 100 εκατομμύρια νέους χρήστες να προστίθενται μόλις τους τελευταίους τέσσερις μήνες, κάτι που δείχνει την ταχύτατη ανάπτυξή του. Αν συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο τα Facebook, WhatsApp and Messenger. Σημαντικό μερίδιο στην αύξηση της βάσης χρηστών του, θεωρείται ότι οφείλεται στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, όπως το Instagram Stories, με πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά. Το LinkedIn, συνεχίζει να αναπτύσσεται και υπό την Microsoft. Πλέον απαριθμεί πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες, όταν πέρσι τον Ιούνιο είχε 430 εκατομμύρια. 
Σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων, Apptopia, το LinkedIn διαθέτει περί τα 250 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση. Εξαιτίας του χαρακτήρα του LinkedIn, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες, οι χρήστες του είναι λιγότερο ενεργοί σε σχέση με αυτούς άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος, το Twitter αποκάλυψε εχτές στα τελευταία του οικονομικά αποτελέσματα, ότι κατάφερε να αυξήσει την βάση ενεργών χρηστών του κατά 9 εκατομμύρια, φτάνοντας τα 328 εκατομμύρια χρήστες. 
Σε συνδυασμό με τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, είδε την αξία της μετοχής του να αυξάνει κατά 10% εχτές, και επιπλέον 5% σήμερα. Αν και τα νούμερα αυτά δείχνουν μικρά σε σχέση με αυτά άλλων κοινωνικών δικτύων, είναι ελπιδοφόρα, δεδομένων των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωνε μέχρι πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια