ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ZTE: Έρχεται το πρώτο της 5G smartphone στα τέλη 2018

Στην διεθνή έκθεση CES 2018, εκτός από τον αντιπρόεδρο της ZTE, που αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει κι άλλα πτυσσόμενα τηλέφωνα και σας ενημερώσαμε νωρίτερα σήμερα, βρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Lixin Cheng, ο οποίος αποκάλυψε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα 5G smartphone στα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2019. Το 5G ήταν ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή θέματα που συζητήθηκαν στη φετινή εκδήλωση. Οι εφαρμογή του θα καλύψει πολλούς τομείς και θα αλλάξει ή -αν θέλετε- θα βελτιώσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε πολλά πράγματα. 
Ο κ. Cheng είπε επίσης ότι η εταιρεία ίσως κατασκευάσει κι ένα 5G tablet ή έναν ασύρματο διανομέα διαδικτύου για σπίτια. Ορισμένοι φορείς όπως η AT&T ανακοίνωσαν ήδη τα σχέδιά τους για δοκιμή υπηρεσιών 5G σε περίπου 12 πόλεις. Η Qualcomm εργάζεται ήδη πάνω σε 5G chips που θα ενσωματωθούν σε συσκευές. Φυσικά, για να επιτύχει η ZTE τα σχέδιά της, χρειάζεται και τους φορείς και τα chips της Qualcomm. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα για την ZTE. Οι αρχές των ΗΠΑ διερευνούν εξονυχιστικά τους κινέζους κατασκευαστές smartphone. Πέρυσι, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην ZTE για την πώληση τεχνολογίας στο Ιράν. 
Η Huawei είχε επίσης επιπτώσεις στην συμφωνία της με την AT&T αυτήν την εβδομάδα. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι έχει προταθεί προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγορεύει στους φορείς να προωθούν συσκευές και υπηρεσίες από τις δύο εταιρείες στη χώρα. Ορισμένοι Κινέζοι κατασκευαστές προσφέρουν τα τηλέφωνά τους στις ΗΠΑ ξεκλείδωτα, αλλά η συνεργασία με έναν φορέα συμβάλλει στην αύξηση της δημοτικότητας τους στους καταναλωτές. Η ZTE δεν είναι νέα στην πώληση τηλεφώνων μέσω φορέων. Το τελευταίο της τηλέφωνο, το Axon M πωλείται από την AT&T. Ωστόσο, αν περάσει το νομοσχέδιο, σίγουρα θα επηρεάσει τα σχέδια της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια