ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι τεχνολογίες για το μέλλον του «δικτυωμένου» τρόπου ζωής

Η εταιρεία περιγράφει το όραμά της για προϊόντα και υπηρεσίες που ανήκουν στην επόμενη εποχή του «δικτυωμένου» τρόπου ζωής, που τροφοδοτείται από τις τεχνολογίες AI, IoT και 5G.
Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα στην IFA, η Samsung Electronics αναφέρθηκε στη δέσμευσή της να αναπτύσσει πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες που διαμορφώνουν την επόμενη εποχή του «δικτυωμένου» τρόπου ζωής. Η Samsung παρουσίασε πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες που τροφοδοτούνται από τις τεχνολογίες AI και το IoT μπορούν να φέρουν μεγαλύτερη ευκολία στις ζωές των ανθρώπων, να εξαλείψουν την πολυπλοκότητα, βελτιώνοντας τις καθημερινές εμπειρίες και να προσφέρουν ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας.
«Η Samsung βρίσκεται στη μοναδική θέση να προσφέρει στους καταναλωτές μία πλήρη γκάμα πρωτοποριακών AI και IoT προϊόντων και υπηρεσιών, που βασίζονται στο ευρύ χαρτοφυλάκιο των τηλεοράσεων, οθονών, προϊόντων ήχου, οικιακών συσκευών και φυσικά κινητών τηλεφώνων», δήλωσε ο HS Kim, Πρόεδρος και CEO του τμήματος Consumer Electronics στη Samsung Electronics. «Επιδίωξη μας είναι διαμορφώσουμε μία νέα εποχή «δικτυωμένου» τρόπου ζωής, όπου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας αλληλοεπιδρούν άψογα μεταξύ τους για να κάνουμε τις ζωές των καταναλωτών μας πιο πλούσιες, έξυπνες και με περισσότερη ψυχαγωγία».
Στην πρώτη γραμμή του μέλλοντος
Η Samsung βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της απελευθέρωσης της δύναμης των τεχνολογιών AI και 5G για τους καταναλωτές, με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες, ώστε να διασφαλίσει τη συνεχή ενσωμάτωση των εξελίξεων στο hardware, το λογισμικό και τις υπηρεσίες. Με τα νέα AI ερευνητικά κέντρα που βρίσκονται σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης προσθήκης στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, η Samsung αναμένει ότι περίπου 1.000 αναγνωρισμένοι ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης θα δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως έως το 2020, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας ανθρωποκεντρική τεχνολογία ΑΙ, που συνεχώς μαθαίνει και βελτιώνει τις ζωές των χρηστών με έναν ακόμα πιο έξυπνο, χρήσιμο και προσωποιημένο τρόπο.
Επιπλέον, η υποδομή δικτύου επόμενης γενιάς είναι προαπαιτούμενο για την επόμενη εποχή του «δικτυωμένου» τρόπου ζωής: Μέσα από τον δραστήριο ρόλο της στην εγκατάσταση των 5G προτύπων της βιομηχανίας, η Samsung ηγείται στην εγκατάσταση επόμενης γενιάς δικτύων και αργότερα μέσα στη χρονιά, αναμένει την παρουσίαση της πρώτης παγκοσμίως 5G gigabit οικιακής ευρυζωνικής υπηρεσίας (5G Fixed Wireless Access) στις ΗΠΑ.
Το επόμενο ορόσημο στην ποιότητα της εικόνας με ανάλυση 8K
Η Samsung συνεχίζει να φέρνει επανάσταση στη βιομηχανία των οθονών με την παρουσίαση της Q900R QLED 8K στην IFA 2018, που περιλαμβάνει την τεχνολογία 8K AI Upscaling. Διαθέσιμη σε τέσσερα εξαιρετικά μεγάλα μεγέθη οθονών (65, 75, 82 και 85 ιντσών), η Samsung QLED 8K TV θα διαθέτει διάφορα 8K-ready χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της Real 8K Ανάλυσης, του Q HDR 8K και του επεξεργαστή Quantum 8K, που έχουν δημιουργηθεί για να φέρουν στη ζωή πραγματική 8Κ ποιότητα εικόνας.
Η Real 8K ανάλυση μπορεί να παράγει μέγιστο επίπεδο φωτεινότητας 4,000 nit – ένα πρότυπο που πληρούν τα περισσότερα κινηματογραφικά στούντιο. Το Q HDR 8K υπό το πρότυπο HDR10+ προσφέρει τέλειες εκφράσεις χρωμάτων για ρεαλιστικές, ζωντανές εικόνες, ακριβώς όπως τις είχε κατά νου ο δημιουργός. Η τεχνολογία 8K AI Upscaling της σειράς Q900R που αναπτύχθηκε από τη Samsung με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ποιότητα τόσο της εικόνας όσο και του ήχου – ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα ή μορφή πηγής – σε εξαιρετική ποιότητα 8K.
Η Samsung ανακοίνωσε επίσης την The Wall, την οθόνη τελευταίας τεχνολογίας Micro LED σχεδιασμένη για επαγγελματικούς χώρους και περιβάλλοντα θέασης εκτός σπιτιού. Πλήρως εξοπλισμένη με αυτόφωτη τεχνολογία προβολής και αρθρωτό σχεδιασμό, η οθόνη The Wall μπορεί να τροποποιηθεί έτσι ώστε να προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να αποφασίζουν τον τρόπο, με τον οποίο θα την ενσωματώνουν στο χώρο τους.
Επιπρόσθετα, η Samsung παρουσίασε ένα νέο μοντέλο 49 ιντσών στη σειρά The Frame, προσθέτοντας τη λειτουργία της εύκολης ανακάλυψης, που προσφέρει στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε έργα τέχνης που είναι οργανωμένα με ειδικό τρόπο, ώστε να προβάλλονται στην οθόνη, χωρίς να είναι αναγκαία η αναζήτηση μέσα από χιλιάδες επιλογές. Ακόμη, η εφαρμογή The Frame’s Art Store συνεχίζει να διευρύνεται, με περισσότερα από 850 έργα τέχνης από κάποιους από τους πιο καταξιωμένους οργανισμούς τέχνης στον κόσμο, όπως το Berlin State Museum, το Victoria & Albert Museum και την Tate.
Τέλος, η ποιότητα ήχου συνεχίζει να παραμένει προτεραιότητα, με την παρουσίαση των προηγμένων soundbars HW-N950 and HW-N850 από τη Samsung και την Harman Kardon. Τα δύο ηχεία υποστηρίζουν Dolby Atmos και DTS:X για τη δημιουργία ενός εκπληκτικά καθηλωτικού ηχητικού.
Οικιακές συσκευές με προηγμένες τεχνολογίες
Η σύγχρονη καθημερινότητα στρέφεται σε παγκόσμιο επίπεδο προς πιο δυναμικές τεχνολογίες, περιμένοντας από αυτές να παίξουν πολλαπλούς ρόλους στην οικιακή ζωή. Σύμφωνα με αυτή την τάση, η κουζίνα γίνεται το κεντρικό σημείο του σπιτιού και οι συσκευές συμπεριφέρονται ως έξυπνοι προσωπικοί βοηθοί. Το συμπέρασμα είναι πως οι άνθρωποι επιθυμούν να μεταμορφώσουν τη ζωή τους στο σπίτι περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Βασισμένη σε αυτή την αυξανόμενη ανάγκη, η Samsung ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σπιτιών και του τρόπου ζωής των καταναλωτών, που εξελίσσεται μέσα από μια πλήρη γκάμα καινοτόμων λύσεων AI και IoT.
Με το ψυγείο Family Hub, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν μια εμπειρία «συνδεδεμένης» καθημερινότητας για να κάνουν τη ζωή τους στην κουζίνα ακόμη πιο άνετη και πλήρη. Με την χρήση της μεγάλης οθόνης αφής ως πίνακα ελέγχου, το Family Hub μπορεί να ελέγξει εύκολα τις συνδεδεμένες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών τρίτων. Με το Bixby και το Voice ID, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν στιγμιαία τις εξατομικευμένες πληροφορίες που έχουν ανάγκη, ενώ η λειτουργία Family Hub’s Meal Planner βοηθάει τους καταναλωτές να οργανώσουν τα γεύματά τους, με προτάσεις συνταγών που τους ταιριάζουν περισσότερο.
Το επαναστατικό πλυντήριο Quick Drive έχει μεταμορφώσει θεαματικά τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο. Το Quick Drive μπορεί να πλύνει τα ρούχα στο μισό χρόνο, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στην απόδοση της πλύσης, ελευθερώνοντας χρόνο για τους καταναλωτές. Πρόσθετα, το σύστημα φροντίδας πλύσης Q–rator με τεχνολογία ΑΙ λειτουργεί σαν ένας εξατομικευμένος και ευφυής βοηθός, ενώ η λειτουργία Laundry Planner ελαχιστοποιεί τον χρόνο που ξοδεύεται στο πλύσιμο των ρούχων, επιτρέποντας στους χρήστες να αρχίζουν και να σταματούν την πλύση σύμφωνα με το πρόγραμμά τους.
Κινητές εμπειρίες επόμενης γενιάς
Στην IFA η Samsung αναφέρθηκε επίσης στο πιο ισχυρό της smartphone μέχρι και σήμερα, το Galaxy Note9. Το Galaxy Note9, που παρουσιάστηκε νωρίτερα στην Νέα Υόρκη, έχει σχεδιαστεί για αυτούς που απαιτούν το καλύτερο. Το τηλέφωνο κυκλοφορεί με δύο επιλογές εσωτερικής μνήμης – 128GB η 512GB – με τη δυνατότητα επέκτασης σε 1 ΤΒ με την εισαγωγή μνήμης microSD. Η απόδοση της μπαταρίας 4,000mAh του Galaxy Note9 επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν, να γράφουν μηνύματα και να παίζουν παιχνίδια, χωρίς να ανησυχούν για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ η έξυπνη κάμερα βοηθάει τους χρήστες να αιχμαλωτίζουν την τέλεια εικόνα ανά πάσα στιγμή. Το S Pen, ένα σήμα κατατεθέν της σειράς Galaxy Note, έχει μεταμορφωθεί με την ενσωμάτωση λειτουργίας Bluetooth Low-Energy (BLE). Έχοντας πλέον εξελιχθεί σε ένα Bluetooth χειριστήριο, το S Pen επιτρέπει τώρα τη λήψη selfies και τη διαχείριση διαφανειών παρουσίασης, ακόμη και αν το τηλέφωνο βρίσκεται 10 μέτρα μακριά.
Βασιζόμενο στις επαγγελματικές του ιδιότητες, το Galaxy Note9 είναι επίσης συμβατό με το Samsung DeX, προσφέροντας μια εμπειρία χρήσης υπολογιστή. Συνδέοντας απλά έναν μετατροπέα HDMI σε μια οθόνη, το τηλέφωνο μπορεί να μετατραπεί σε έναν εικονικό υπολογιστή γραφείου ή να εξυπηρετήσει ως μια πλήρως λειτουργική δεύτερη οθόνη. Πέρα από αυτό, το Galaxy Note9 προσφέρει μέγιστη παραγωγικότητα, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια, με τα πιο ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά ρύθμισης παραμέτρων, οργάνωσης και διαχείρισης που διατίθενται στην αγορά, χάρη στην πλατφόρμα Samsnung Knox.

Δεν υπάρχουν σχόλια