ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προκλήσεις για την ασφάλεια από το Quantum Computing

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κρυπτογράφηση και την ασφάλεια που θα παρέχει στην εποχή του Quantum Computing, H λογική πίσω από την εφαρμογή μεθόδων κρυπτογράφησης σε ένα σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων είναι να κάνει δύσκολη έως αδύνατη την όποια προσπάθεια υποκλοπής τους. 
Με τον ερχομό του Quantum Computing και την απίστευτα μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ που θα προσφέρεται, το σπάσιμο της όποιας μορφής κρυπτογράφησης εκτιμάται ότι θα είναι πολύ πιο εύκολη διαδικασία για όσους έχουν κακόβουλους σκοπούς. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει το Technology Preview, παραμένει ένα ερώτημα το κατά πόσο θα είναι εύκολο για τους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογία Quantum Computing, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο κοντινό μέλλον. Τα μοντέρνα συστήματα κρυπτογράφησης λειτουργούν με τη λογική ότι ακόμα και για έναν υπερυπολογιστή είναι πολύ χρονοβόρο και μία μεγάλη σπατάλη πόρων το να προσπαθήσει να σπάσει ένα σύστημα κρυπτογράφησης και να φτάσει τελικά στην πολυπόθητη πληροφορία. 
Στην εποχή του Quantum Computing, με την μέτρηση της υπολογιστικής ισχύος στη σχετικά αφηρημένη έννοια των qubits, κάτι τέτοιο θα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρίς ουσιαστική σπατάλη πόρων. Για τους ειδικούς, απέχουμε τουλάχιστον μία δεκαετία μέχρι να γίνει κοινός τόπος το Quantum Computing, αλλά θα ήταν καλό να είμαστε προετοιμασμένοι από σήμερα για τις προκλήσεις που είναι ικανό να φέρει στην τεχνολογική πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια