ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Oculus Quest 2 VR ξεκινά από τα $299


 Η δεύτερη γενιά Oculus Quest έρχεται τον επόμενο μήνα ξεκινώντας από τα $299. Το Facebook ενεργοποίησε τις προπαραγγελίες για το Quest 2 με το headset να κυκλοφορεί στις 13 Οκτωβρίου σε 22 χώρες (μεταξύ των οποίων δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα). Το Quest 2 θα αντικαταστήσει το VR της πρώτης γενιάς όσο και το Rift-S, χάρη στη λειτουργία Link που του επιτρέπει να υποστηρίζει και παιχνίδια PC.

Οι προδιαγραφές και οι εικόνες του Quest 2 κυκλοφόρησαν ευρέως τους τελευταίους μήνες και ουσιαστικά το μόνο που απέμενε, ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Το Quest 2 VR είναι πιο λεπτό και ελαφρύτερο από το πρώτο Quest. Το headset ζυγίζει 503 γραμμάρια έναντι των 571 γραμμαρίων της πρώτης έκδοσης, ενώ είναι και ελαφρώς λεπτότερο. Διαθέτει μαλακό ιμάντα κεφαλής αντί για σκληρό καουτσούκ με τη συνολική σχεδίαση να βασίζεται κυρίως στο άσπρο χρώμα. Παραμένει ένα αυτόνομο σύστημα VR που διαθέτει τέσσερις κάμερες παρακολούθησης στο εμπρόσθιο μέρος καθώς και δύο χειριστήρια Oculus Touch.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, το Quest, το οποίο μάλιστα είχε τελειώσει το απόθεμά του σε αρκετά καταστήματα, αποσύρεται και επίσημα. Η Oculus θα συνεχίσει παρ’ όλα αυτά να το υποστηρίζει όπως επίσης και το Rift S. Προς το παρόν, όλα τα νέα και τα υπάρχοντα παιχνίδια θα λειτουργούν και στις δύο γενιές, χωρίς να υπάρχει αποκλειστικό περιεχόμενο για το Quest 2.

Όπως είχαμε μάθει και σε προηγούμενες διαρροές, το Quest 2 θα εξοπλίζεται με την πλατφόρμα Snapdragon XR2 και θα διαθέτει 6GB μνήμης RAM. Το βασικό μοντέλο θα έχει 64GB αποθηκευτικού χώρου ενώ το μοντέλο με τα $399 θα έχει 256GB χώρου. Η ανάλυση της οθόνης, είναι πολύ υψηλότερη, αφού αγγίζει πλέον τα 1832 x 1920 pixels σε κάθε μάτι. Όσον αφορά το ρυθμό ανανέωσης αυτός βρίσκεται στα 72Hz αν και μια αναβάθμιση που σχεδιάζεται να έρθει μετά την κυκλοφορία, θα φέρει τα πολυπόθητα 90Hz.

Το Quest 2 έρχεται με μια σειρά προαιρετικών αξεσουάρ. Μερικά είναι προσανατολισμένα στην άνεση και την ευκολία, συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών Logitech (earbuds) αλλά και του Elite Strap, ενός πλαστικού που παρέχει καλύτερη υποστήριξη της συσκευής στο κεφάλι. Ωστόσο, το καλώδιο USB-C Link που κοστίζει $79, επιτρέπει μια σημαντική επιπλέον δυνατότητα. Ο χρήστης θα μπορεί να συνδέσει το Quest 2 με τον υπολογιστή και να παίξει VR παιχνίδια. Η λειτουργία αυτή ήταν διαθέσιμη σε μορφή beta από πέρυσι, αν και η Oculus σχεδιάζει την απόσυρση του Rift S τους επόμενους μήνες, κάνοντας ουσιαστικά το Quest 2 την μοναδική επιλογή για VR παιχνίδια στο PC.

Oculus_Quest_2_with_controllers.jpg.db9051ad15b0af620d5b14b12881347d.jpg

Το Quest 2 φέρνει όμως και μία άλλη αμφιλεγόμενη «αναβάθμιση». Θα είναι το πρώτο VR headset που θα απαιτεί σύνδεση με λογαριασμό Facebook, αντί να επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν ξεχωριστούς λογαριασμούς Oculus. Οι χρήστες θα μπορούν να βρουν φίλους μέσω του Facebook VR ενώ η εταιρία επέκτεινε πρόσφατα την beta έκδοση του Horizon, ένας χώρος ειδικά σχεδιασμένος για τους χρήστες Oculus. Σε κάθε περίπτωση, λειτουργίες όπως οι λίστες φίλων, θα μπορούν να διατηρηθούν ξεχωριστά.

Ο product manager του Quest 2, Prabhu Parthasarathy εξήγησε επίσης το λόγο που τα χειριστήρια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μπαταρίες AA αντί για ενσωματωμένες επαναφορτιζόμενες. Λέει ότι η εταιρία δεν έχει βρει ακόμη έναν καλό τρόπο επαναφόρτισης, συγκρίνοντας την κατάσταση με το Magic Mouse της Apple, όπου το καλώδιο φόρτισης συνδέεται στην κάτω πλευρά, «αχρηστεύοντας» ουσιαστικά το ποντίκι μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια