ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Photos: Τέλος στον απεριόριστο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο από 1η Ιουνίου 2021!

 Αφού κατάφερε να μαζέψει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες στην υπηρεσία Google Photos μέσα σε αυτήν την πρώτη πενταετία της λειτουργίας της, ήρθε η ώρα να βγάλει το “ψωμάκι” της. Από την 1η Ιουνίου 2021 και έπειτα, η Google σταματά να προσφέρει δωρεάν απεριόριστο χώρο για backup των φωτογραφιών σε “υψηλή ποιότητα” στο cloud.

Από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα, ο κάθε λογαριασμός θα έχει δωρεάν cloud αποθηκευτικό χώρο 15GB από τη Google, αλλά σε αυτόν θα προσμετρώνται και όλα τα αρχεία που ενδεχομένως αποθηκεύει στο Google Drive. Επίσης, η Google θα ξεκινήσει να διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα από λογαριασμούς στους οποίους δεν έχει γίνει login τα τελευταία δύο χρόνια.

Το καλό είναι ότι στο μέτρο δεν συμπεριλαμβάνονται οι φωτογραφίες και τα αρχεία που έχουμε (και θα έχουμε) αποθηκεύσει στο cloud της Google πριν την 1η Ιουνίου 2021. Aπό εκεί και πέρα θα ξεκινήσει να “γράφει” δωρεάν μέχρι τα 15GB, αλλά αν θέλεις να ξεπεράσεις αυτό το όριο θα πρέπει να επιλέξεις κάποια από τις συνδρομές των προγραμμάτων Google One.


Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό π.χ. να πληρώνεις περίπου €20 ετησίως για να έχεις 100GB δωρεάν, αλλά σίγουρα η δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών και videos σε υψηλή ποιότητα (στην πραγματικότητα υπάρχει συμπίεση για εξοικονόμηση χώρου) ήταν από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που προσφέρει η υπηρεσία Google Photos.
Remote file

Η Google δικαιολογεί την απόφαση της λέγοντας ότι ακόμη κι έτσι προσφέρει τον περισσότερο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο απ’ όλους τους ανταγωνιστές της (για παράδειγμα η Apple δίνει 5GB στο iCloud) και ισχυρίζεται πως η πλειοψηφία των χρηστών θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 χρόνια για να γεμίσει τα 15GB. Επίσης, η Google θα αποστέλει ειδοποιήσεις όταν πλησιάζεις το όριο των 15GB και θα προσθέσει νέα εργαλεία που θα σε βοηθούν να διαγράψεις υλικό που πιθανότατα δεν χρειάζεσαι, όπως θολές φωτογραφίες/videos και screenshots.

Δεν υπάρχουν σχόλια