ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Surface Laptop 4 θα έρθει με τον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή AMD Ryzen!


 Το Surface Laptop 4 θα τροφοδοτείται από τους επεξεργαστές Tiger Lake της 11ης γενιάς της Intel, όπως είχαν προηγουμένως εντοπιστεί σε σημεία αναφοράς. Όπως και οι προκάτοχοί του, το Surface Laptop 4 λέγεται επίσης ότι προσφέρει και εκδόσεις AMD, αλλά υπάρχει και ένα πλεονέκτημα – η Microsoft σχεδιάζει να χρησιμοποιεί τους επεξεργαστές Renoir τελευταίας γενιάς σε μοντέλα 15 ιντσών και 13,5 ιντσών.

Το μικρό μοντέλο της συσκευής πωλείται προς το παρόν μόνο με μάρκες Intel, αλλά αυτό θα αλλάξει όταν ανανεωθεί η σειρά τον επόμενο μήνα. Εκτός από το μοντέλο 15,5 ιντσών, το μικρότερο και πιο συμπαγές μοντέλο 13,5 ιντσών θα χρησιμοποιήσει επίσης επεξεργαστές AMD. Έτσι, θα έχετε την επιλογή AMD ή Intel και για τα δύο μεγέθη.Αυτή η συσκευή που έχει διαρρεύσει φαίνεται να βασίζεται στην αρχιτεκτονική 7nm Zen 2. Έρχεται επίσης με υψηλότερους φυσικούς πυρήνες, καλύτερη απόδοση από το Surface Laptop 3 και την Radeon Graphics για κάρτα γραφικών.

Σύμφωνα με το σημείο αναφοράς, η Microsoft σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στα γραφικά την “RX Vega 8 4000”. Με βάση αυτή τη διαρροή, φαίνεται ότι η CPU θα έχει τουλάχιστον 8 πυρήνες, 16-thread και ταχύτητα ρολογιού βάσης 2 GHz.


Το AMD SKU στο Laptop 4 είναι παρόμοιο με του προκάτοχό του (Ryzen 7 4800U), αλλά η απόδοση θα είναι καλύτερη, χάρη στην υψηλότερη ταχύτητα ρολογιού και τη βελτιστοποίηση που έχουν γίνει από τη Microsoft και την AMD.

Η Microsoft φαίνεται επίσης να δοκιμάζει τα Ryzen 5 4680U και Ryzen 7 4980U CPU για το Surface Laptop 4. Από την άλλη πλευρά, το μοντέλο Intel λέγεται ότι έρχεται με Core i5-1145G7 και Core i7-1185G7, με αθλητικά γραφικά Iris Xe.

Μην περιμένετε ένα νέο Surface Laptop με αλλαγές στο σχεδιασμό

Ο σχεδιασμός του φορητού υπολογιστή επόμενης γενιάς από τη Microsoft θα είναι «αμετάβλητος» από τα μηχανήματα Surface Laptop τελευταίας γενιάς. Μπορείτε να περιμένετε την ίδια οθόνη, καθώς και την τυπική σχεδίαση πληκτρολογίου και την τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια