ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Hot μυστικά του Android για αρχάριους

Απλά, λιτά, κατανοητά χωρίς πολλούς τεχνικούς όρους γνωρίστε από πρώτο χέρι τις δυνατότητες και τα… «κρυφά», «αμαρτωλά» μυστικά του Android OS. Πρόκειται για το next big thing στην κατηγορία των κινητών για το 2010 για αυτό και δεν πρέπει να το χάσετε, ανεξάρτητα απ’ το αν έχετε ή πρόκειται να αποκτήσετε κάποιο «ανδροειδές» smartphone.
1 – Εισαγωγή αρχικών ρυθμίσεων
Με τα Android μοντέλα να ξεχωρίζουν για το… υψηλό τους IQ, κάθε ενεργοποίηση συνοδεύεται και από υποχρεωτική προσθήκη των, «ευαίσθητων» και μη, στοιχείων μας. Με αυτό τον τρόπο η συσκευή μπορεί να παραμετροποιηθεί κατάλληλα σε λεπτομέρειες όπως ώρα, ημερομηνία, γλώσσα γραφής και μενού, προσθήκη των στοιχείων του Gmail λογαριασμού σας κ.α.
2 – Επιλογή γλώσσας μενού και γλώσσας γραφής
Αρχικά μπορείτε να διαμορφώσετε τις τοπικές ρυθμίσεις της συσκευής (Locale). Έτσι μπορείτε να επιλέξετε τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, τη γλώσσα των μενού της συσκευής, αλλά και την προκαθορισμένη γλώσσα στην οποία θα συντάσσονται τα κείμενα σε SMS/MMS και Email. Ορίστε; Μα φυσικά μπορείτε να την αλλάξετε κατά τη διάρκεια της σύνταξής τους…
3 – Επιλογή ώρας, ημέρας και 24ωρη ή 12ωρη απεικόνιση
Παράλληλα μπορείτε να καθορίσετε την ημέρα, την ώρα και το time zone στο οποίο βρίσκεστε, για να ρυθμίζεται αυτόματα η δική σας διαφορά ώρας από την κανονική. Το Android OS… έχει μάθει και ελληνικά, έτσι μπορείτε να εμφανίζετε την ημερομηνία με απεικόνιση μηνών/ημερών μαζί, να καθορίσετε 12ωρη ή 24ωρη απεικόνιση της ώρας κ.α.
4 – Ρύθμιση κωδικοποίησης, animations στα μενού
Πως μπορούμε να κάνουμε πιο φιλικό το Android OS όμως; Στο μενού των «Ρυθμίσεων» ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την τοπική κωδικοποίηση στην οποία θα εμφανίζονται οι εφαρμογές (διαλέξτε ελληνικά, αν δεν θέλετε να εμφανιστούν… κινέζικα), τα επίπεδα μεγέθυνσης των μενού, το μέγεθος της γραμματοσειράς κ.α.
5 – Επιλογή ήχων κλήσης, μηνυμάτων κ.α.
Το συγκεκριμένο μενού, σίγουρα θα το γνωρίζετε. Μέσα από αυτό μπορείτε να κρίνετε αν το νέο σας smartphone αναπαράγει δυνατά τα αγαπημένα σας ringtones, αλλά και να επιλέξετε τον ήχο για κάθε εισερχόμενο μήνυμα (SMS, MMS ή Email). Για τους αρχάριους επίσης το Android «ακούει» στο άγγιγμά σας, «προσθέτοντας» ηχητική συνοδεία σε κάθε πίεση της οθόνης…
6 – Πρόσβαση σε πιο χρήσιμες λειτουργίες
Αφού ρυθμίσαμε τα βασικά και το νέο μας Android λειτουργεί όπως θα θέλαμε, μπορούμε να «σκαλίσουμε» ακόμα περισσότερο τις παραμέτρους της λειτουργίας του από το μενού Quick Settings. Μέσα από αυτό το έξυπνο pop up μενού είναι εφικτή η ρύθμιση σημαντικών λειτουργιών της συσκευής όπως η φωτεινότητα της οθόνης, η ένταση του ήχου, η σύνδεση/αποσύνδεση των WLAN/Bluetooth/GPS κ.α.
7 – Συνδεσιμότητα
Πρόκειται για το πιο σημαντικό υπό-μενού του Android OS. Μέσα από αυτό θα καθορίζετε το πότε θα ενεργοποιείται ή όχι η σύνδεση μέσω WLAN, πότε (και αν) θα ξεκινά η αναζήτηση για ασύρματα δίκτυα, καθώς και η σύζευξη με αυτά. Ανάλογες ρυθμίσεις γίνονται όμως και στα ενδότερα του «Μπλε Δοντιού», με επιλογή του ονόματος της συσκευής, την ενεργοποίηση της «ορατότητάς» της (Discoverable) κ.α.
8 – Διαχείριση εγκατεστημένων εφαρμογών
Πως «νοικοκυρεύουμε» τη συσκευή μας όμως; Μέσα από το μενού της διαχείρισης εφαρμογών μπορούμε να δούμε το σύνολο των εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί (είτε από το λειτουργικό το ίδιο, είτε από εμάς), το μέγεθος κάθε εφαρμογής, κ.α. Φυσικά μπορείτε να απεγκαταστήσετε όσες επιθυμείτε, αλλά και να διαγράψετε (με μανία) διάφορα άχρηστα αρχεία τους.
9 – Εξοικειωθείτε με την status bar
Μία από τις πιο ιδιαίτερες λειτουργίες του Android OS -πατενταρισμένη παρακαλώ- αποτελεί η κυλιόμενη μπάρα κατάστασης στην κορυφή της οθόνης (status bar), που αναλαμβάνει την απεικόνιση κάθε ειδοποίησης ή διεργασίας που «τρέχει» στο κινητό. Εκεί μπορείτε να δείτε εισερχόμενα SMS/MMS να κάνουν την εμφάνισή τους, ειδοποιήσεις για ασύρματα δίκτυα, την κατάσταση της κάρτας μνήμης κ.α. Αγγίξτε το δάχτυλό σας πάνω της και πειραματιστείτε…
10 – Απολαύστε την οθόνη αναμονής…
Αφού ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία, το «ανδροειδές» σας είναι πανέτοιμο. Μεταφερθείτε στην αρχική οθόνη και παραμετροποιήστε την ανάλογα με τα γούστα σας. Προσθέστε Widgets ή εύκολα προσβάσιμα εικονίδια για τις γνωστές εφαρμογές made by Google, συντομεύσεις για άλλες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, αλλάξτε wallpapers, animations και γενικά… τα «φώτα» του χωρίς άγχος! Αντέχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια