ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισχυρό Toshiba Journ.E Touch

Τα tablets είναι συσκευές που κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά με την παρουσιάση του iPad στις αρχές του έτους, οι περισσότεροι κατασκευαστές παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις. Έτσι και η Toshiba, μια μεγάλη δύναμη στους φορητούς υπολογιστές, παρουσίασε την δική της πρόταση, το Toshiba Journ.E Touch, το οποίο ονομάζει home multimedia tablet.
Η Toshiba έχει επιλέξει για το Journ.E Touch οθόνη αφής με διαγώνιο 7 ιντσών με ανάλυση 800x480 pixels λόγο πλευρών 16:9 και LED οπίσθιο φωτισμό. Εξωτερικά η συσκευή φαίνεται να διαθέτει καλή ποιότητα κατασκευής, ενώ εκτός των πλαστικών καλυμμάτων αριστερά και δεξιά, το πίσω τμήμα της, αλλά και μπροστά επάνω και κάτω από την οθόνη καλύπτονται από αλουμίνιο.
Αυτό δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας όταν κρατάτε το Journ.E στα χέρια σας ενώ θετικά θα σχολιάσετε αςκόμα και από την πρώτη φορά την προσοχή στη λεπτομέρεια και στο φινίρισμα. Στην δεξιά πλευρά του Toshiba Journ.E Touch θα βρείτε μια έξοδο ακουστικών, μία θύρα USB, μία mini-USB, θύρα για κάρτες SD/SDHC και την υποδοχή φόρτισης. Στην κάτω πλευρά της θα βρείτε μία θύρα για τη σύνδεση της συσκευής με την προαιρετική βάση, η οποία θα πρέπει να σημειώσουμε ότι περιλαμβάνει και έξοδο HDMI. Από την πρώτη ενεργοποίηση της διαπιστώνεται ότι πρόκεται για μια ευρκινέστατη οθόνη, η οποία μάλιστα είναι και ιδιαίτερα φωτεινή. Στην αρχική οθόνη σας προτρέπει να επιλέξετε γλώσσα, ενώ θα βρείτε και Ελληνικά μέσα στις διαθέσιμες γλώσσες. Από τις πρώτες παρατηρήσεις που θα κάνετε είναι πως η συσκευή αποκρίνεται γρήγορα σε κάθε σας εντολή, ενώ η οθόνη αφής μας άφησε ικανοποιημένους με την απόκριση της.
Ο επεξεργαστής της είναι ARM11 στα 533 MHz και συνοδεύεται από 2 GB μνήμης εσωτερικά. Στην κεντρική οθόνη και επάνω αριστερά θα δείτε το σύμβολο του ασύρματου δικτύου από όπου με ένα κλικ συνδέεστε στο WiFi σας. Στην κεντρική σελίδα θα δείτε 15 μεγάλα εικονίδια, τα οποία είναι οι εφαρμογές που έρχονται με την συσκευή σας, αλλά και ένα βέλος με το οποίο πηγαίνεται στην επόμενη όπου θα βρείτε άλλες δύο εφαρμογές και το πλήκτρο ρυθμίσεων, τον online οδηγό, ο οποίος διατίθεται και στα Ελληνικά, αλλά και το πλήκτρο για τις ρυθμίσεις του UI, έτσι ώστε να το φέρετε στα μέτρα σας. Από τις διαθέσιμες εφαρμογές καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για συσκευή ψυχαγωγίας αφού θα βρείτε εφαρμογές κυρίως για διασκέδαση. Μπορείτε να συνδεθείτε στα YouTube, Flickr, Picassa, Weather channel, να ακούσετε μουσική, να δείτε video, το ημερολόγιο σας, φωτογραφίες κ.α.. Για ραδιόφωνο, υπάρχει η εφαρμογή Rodeo με την οποία μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά ραδιόφωνο - αυτό κάναμε κατά την συγγραφή του άρθρου και μας ενθουσίασε με την πιστότητα και την ένταση του ήχου από το ενσωματωμένο ηχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια