ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η επιστημονική φαντασία πλησιάζει την πραγματικότητα

Εδώ και καιρό προβάλλεται η ιδέα πως είναι δυνατό να αποσταλεί η τρισδιάστατη αναπαράσταση ενός ανθρώπου άμεσα οπουδήποτε, ακόμη και σε άλλη ήπειρο. Σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές η φαντασίωση αυτή μπορεί να γίνει πραγματικότητα.
Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου της Αριζόνα υποστηρίζει ότι επινόησε ένα σύστημα που μπορεί να εμφανίζει σε άλλο σημείο και σε ζωντανό χρόνο το ολόγραμμα κάποιου ανθρώπου.
Από τότε που στην ταινία "Ο Πόλεμος των Άστρων" αναπαράχθηκε τρισδιάστατα το ολόγραμμα της πριγκίπισσας Λία με μαγικό τρόπο γεννήθηκε το ερώτημα εάν όντως η τεχνολογία αυτή είναι εφικτή.Το σύστημα που παρουσιάστηκε αυτές τις ημέρες απέχει πολύ από το τελικό προϊόν, δίνει, ωστόσο, μία ιδέα του τι έπεται.
"Θα επανέλθουμε με βελτιώσεις έστω και αν μας πάρει κάποιο χρόνο. Και για να φτιάξουμε πιο αποτελεσματικά λέιζερ θα χρειαστεί χρόνος. Σε περίπου δύο με τρία χρόνια, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δοκιμάσουμε τις νέες πτυχές" δήλωσε στο BBC ο καθηγητής Νάσερ Πέιγκαμπάριαν του Κολεγίου Οπτικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Αριζόνα.
Η συσκευή θα λειτουργεί χάρη σε μία πλαστική οθόνη που θα καταγράφει με τη βοήθεια 16 καμερών σε τρισδιάσταση μορφή εικόνες αντικειμένων και ανθρώπων από πολλές οπτικές γωνίες κάθε δύο δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια θα αποστέλλονται οι πληροφορίες σε άλλον υπολογιστή, ενώ δεν θα χρειάζονται ειδικά γυαλιά για να δει κάποιος τα ολογράμματα..
Θεωρητικά σύμφωνα με τους ερευνητές είναι δυνατό να προβληθεί ένα πλήρες ολόγραμμα 360 μοιρών, εκείνη όπου ένα άτομο θα στέκεται στη μία πλευρά της οθόνης και θα κοιτάζει μπροστά, ενώ κάποιος στην άλλη πλευρά της οθόνης θα βλέπει το ολόγραμμα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια