ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Acer Aspire S5, Timeline Ultra και AcerCloud

Η Acer ξεκινά την παρουσία της CES 2012 με τρεις ανακοινώσεις για δύο Ultrabooks, τα Acer Aspire S5 και Acer Timeline Ultra, και μία δωρεάν cloud υπηρεσία για όλα τα προϊόντα της, την AcerCloud! Ας τα δούμε αναλυτικότερα:
Acer Aspire S5
Μετά το Acer Aspire S3 που γνωρίσαμε στην IFA 2011, η συνέχεια έρχεται με το λεπτότερο Ultrabook στον κόσμο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, το οποίο έχει πάχος μόλις 15mm στο φαρδύτερο σημείο του και ζυγίζει 1.35kg.
Στα αξιοσημείωτα, συμπεριλαμβάνεται η τεχνολογία Acer Always Connect για εμφάνιση των updates από social networks (Facebook, Twitter) και emails όταν βρίσκεται σε standby mode (αναμονή), ενώ ο χρήστης μπορεί να “ξυπνήσει” τον υπολογιστή και από το smartphone του μέσα σε μόλις 1.5sec.
Κατά τα άλλα, διαθέτει οθόνη 13.3”, επεξεργαστή Intel Core (δεν διευκρινίζεται ποιος), αποθηκευτικό χώρο SSD (άγνωστο μέγεθος), υποδοχές HDMI, USB 3.0 και Thunderbolt (κρυμμένες στο MagicFlip I/O port panel πίσω από την οθόνη), ήχο Dolby Home Theater v4, μπαταρία PowerSmart (3x μεγαλύτερη αυτονομία από ανταγωνιστικές μπαταρίες) και πληκτρολόγιο chiclet.
Θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή.
Acer Timeline Ultra
Πρόκειται για δύο μοντέλα 14.1” και 15.6”, με πάχος μόλις 20mm, αν και διαθέτουν DVD-Super multi drive, επεξεργαστή Intel Core, ξεχωριστή κάρτα γραφικών για 3D gaming, επιλογή για αποθηκευτικό χώρο HDD ή SSD, υποδοχές HDMI και USB 3.0 (όχι Thunderbolt εδώ), ήχο Dolby Home Theater v4 και μπαταρία PowerSmart με αυτονομία 8 ώρες.
Όπως και στο Acer Aspire S5, συμπεριλαμβάνεται η τεχνολογία Acer Always Connect και η λειτουργία instant-on για “ξύπνημα” από την αναμονή και από το smartphone του χρήστη σε μόλις 1.5sec.
Θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή.
AcerCloud
Τέλος, η εταιρία ανακοίνωσε την cloud υπηρεσία AcerCloud για πρόσβαση στους υπολογιστές από οπουδήποτε και συγχρονισμό των δεδομένων του χρήστη. Η υπηρεσία θα κάνει το ντεμπούτο της με τα Acer Aspire S5 και Acer Timeline Ultra, αλλά θα συμπεριληφθεί σε όλα τα PCs της εταιρίας από το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Η υπηρεσία AcerCloud εκμεταλλεύται το σύστημα WiFi για το ξύπνημα του υπολογιστή μέσω του Acer Always Connect και δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ανοίξει τον υπολογιστή του από απόσταση ώστε να έχει πρόσβαση στα αρχεία του.
Για παράδειγμα, η λειτουργία PicStream δίνει πρόσβαση στις φωτογραφίες του υπολογιστή μέσα από το smartphone, με τον χρήστη να μπορεί να τις μοιράζεται online για 30 ημέρες, όπως στο iCloud της Apple, ενώ με τη λειτουργία AcerCloud Docs μπορεί να μοιράζεται αρχεία Office από το cloud, να τα επεξεργάζεται και να παρακολουθεί τις όποιες μεταβολές από άλλους χρήστες.
Τέλος, αρκετοί θα θυμάστε την πλατφόρμα Acer clear.fi, που εγκαινίασε η εταιρία το Νοέμβριο του 2010, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για streaming περιεχομένου μέσω cloud ή για download κάποιου αρχείου σε φορητή συσκευή για offline χρήση. Πλέον, έχει ενσωματωθεί στο AcerCloud, αλλά αρχικά θα απαιτείται συσκευή Android για να λειτουργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια