ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

916 εκ. smartphones, tablets και υπολογιστές

Πάνω από 916 εκ. συσκευές smartphones, tablets και υπολογιστές διατέθηκαν το 2011 αποφέροντας στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας 489 δισ. δολάρια Αμερικής. Φέτος οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1.1 δισ. συσκευές ενώ το «μακρινό» 2016 οι συσκευές αυτές που συνδέονται στο ίντερνετ (connected devices) θα αγγίξουν τις 1.8 δισ. Η ανοδος και των τριών αυτών προϊοντικών κατηγοριών αυξάνεται σε ίδια ποσοστό. Δείτε το γράφημα.
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 4G..
Δεν είναι μόνο η Αυστραλία που αντέδρασε στον ερχομό με τυμπανοκρουσίες του νέου iPad και τη δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα 4G, καθώς και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης έχουν σημειωθεί αντιδράσεις, που ενδέχεται να έχουν συνέπειες ακόμα και για την ίδια την Apple, η οποία ήδη έχει υποσχεθεί αποζημιώσεις στους Αυστραλούς καταναλωτές.
Η Wall Street Journal μας μεταφέρει σειρά παραπόνων που σημειώνονται στη Σουηδία, όπου η Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή εκεί σκοπεύει μα ξεκινήσει διερεύνηση για το κατά πόσο παραπλανητική είναι η διαφήμιση του νέου iPad. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο γραφείο της Apple εκεί, επομένως η Αρχή θα απευθυνθεί στα κεντρικά της εταιρείας στην Ιρλανδία.
Από την άλλη μεριά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για την Apple, μιας και η Advertising Standards Agency (ASA), διερευνά το εάν είναι παραπλανητική η διαφημιστική καμπάνια για το νέο iPad και τις 4G δυνατότητές του. Εδώ είναι καλό να τονιστεί ότι η ASA τα έχει ξαναβάλει με την Apple και στο παρελθόν, ενώ και στη Βρετανία, όπως και στην Ελλάδα, τα δίκτυα 4G ανήκουν ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια