ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

IFA 2013: Toshiba Encore tablet, Philips M1X-DJ, HP Envy Recline

Η κάλυψη της IFA 2013 (που σήμερα ρίχνει την αυλαία της) συνεχίζεται πυρετωδώς, καθώς είναι πολλές οι συσκευές που βλέπουμε και οι περισσότερες από αυτές αξίζουν έστω μια σύντομη αναφορά.  Ξεκινάμε με την Hewlett Packard η οποία συνεχίζει να επενδύει στους υπολογιστές, είτε σε desktop, είτε σε φορητή μορφή. Αναμφίβολα τράβηξε τα βλέμματα το Envy ReclineTouchSmart PC της, το οποίο συνδυάζει το κλασικό “desktop” με μια 23άρα ή 27άρα οθόνη αφής. Και για να σας προλάβουμε, η HP έριξε πολλή μελέτη για να κάνει αυτό το design όσο το δυνατόν πιό βολικό για το χρήστη, αφού ως γνωστόν οι οθόνες αφής έχουν ιδιαιτερότητες στη χρήση τους.
Έτσι, στο Recline μπορείτε να «σύρετε» εύκολα το panel ώστε να έρθει υπό γωνία μπροστά σας, κάτω από τα χέρια σας, για άνετα χρήση με την αφή. Και όποτε θέλετε το «στέλνετε» πίσω για να χρησιμοποιήσετε το κλασικό combo πληκτρολογίου και ποντικιού. Με Intel Haswell (Core i7, i5, i3) επεξεργαστές, από 4 έως 12 GB μνήμης και με το Nvidia GeForce GT 730A, τα Recline θα πωλούνται με τιμές από 999 έως 1399 δολλάρια. Να μη ξεχάσουμε και την ύπαρξη Beats Audio processing σε κάποια από αυτά.
ifa201323
Η Toshiba, από την άλλη, επιδεικνύει περήφανα το νέο της Encore tablet, ένα pad με οθόνη 8 ιντσών, ανάλυσης 1280 x 800 pixels και Windows 8.1 OS. Εμφανισιακά είναι εντυπωσιακό, ενώ δεν πάει πίσω και σε επίπεδο hardware: Intel Atom επεξεργαστής (Bay Trail), 2 GB μνήμης Ram και 32 GB αποθηκευτικού χώρου (άλλα 32 GB μέσω microSD, αν θέλετε) είναι υπέρ-αρκετά για μια τέτοια συσκευή και για όλες τις χρήσεις της. Επιπλέον φέρει δύο κάμερες (2 MP εμπρός, 8 MP πίσω), Dolby Digital τεχνολογία ήχου και θα έχει προεγκατεστημένο το Office Home & Student 2013. Τέλος, το Encore μπορεί να λειτουργήσει πολύ εύκολα σαν δευτερεύουσα οθόνη του Xbox One (όοοοοοοταν το δούμε στην Ελλάδα) και με το InstantGo της Microsoft, θα «ξυπνάει» από sleep state σε λιγότερο από 0,3 δευτερόλεπτα, ενώ θα λαμβάνει feeds (email, apps κ.λπ.) ακόμα και σε αυτή την κατάσταση! Αναμένεται στα 330 δολλάρια.
ifa201325
Από την Asus είδαμε πολλά νέα laptops και «υβριδικά», αλλά αυτό που ξεχώρισε ήταν τοTransformer Book Trio. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρείς διαφορετικούς τρόπους: ΣανWindows laptop αρχικά, όμως πραγματικά μεταμορφώνεται αφαιρώντας την οθόνη 11,6 ιντσών (IPS 1080p). Τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη σαν Android (!) tablet, ενώ το πληκτρολόγιο (που περιέχει φυσικά το δικό του hardware) μπορεί να συνδεθεί σε μια απλή οθόνη και να έχετε ένα desktop PC μπροστά σας! Το τελευταίο θα έχει Haswell CPU (έως και i7) με 4GB RAM και έως 1 TB σκληρό, ενώ η οθόνη-tablet κρύβει μέσα της έναν Atom Z2760, 2 GB RΑΜ και έως 64 GB χώρου αποθήκευσης. Τρομερή συσκευή, με τα δύο τμήματά της να διαθέτουν ξεχωριστούς Bluetooth και Wi-Fi adapters, ενώ σύμφωνα με την Asus η μπαταρία της θα αντέχει 13 ώρες τρέχοντας Android και 5 ώρες τρέχοντας Windows.
ifa201324
Mια έξυπνη και πρωτοποριακή πρόταση είδαμε από τη Ricoh, με μια compact φωτογραφική που μπορεί να κάνει λήψεις σχεδόν 360 μοιρών! Η “Theta”, όπως ονομάζεται η κάμερα, είναι σαν ένα μεγάλο USB stick, με δύο φακούς των 2 Megapixels σε κάθε πλευρά της. Διαθέτει 3 πλήκτρα, ένα για τη λήψη και άλλα δύο για να την κλείνετε/ανοίγετε και να απενεργοποιείτε/ενεργοποιείτε το Wi-Fi. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να τραβήξετε μια πανοραμική φωτογραφία 360 μοιρών με το πάτημα ενός κουμπιού!
Οι δύο λήψεις συνδυάζονται σε μια φωτογραφία 2000 x 1000 pixels και αποθηκεύονται στη microSD κάρτα της συσκευής, όμως μπορείτε να τη συνδέσετε και με το smartphone σας μέσω Wi-Fi Direct και να την ελέγχετε μέσω του αντίστοιχου app. Έτσι, μπορείτε να την έχετε στερεωμένη κάπου ψηλά και μακριά από εσάς, να κάνετε τη λήψη μέσω του app και η εικόνα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα στέλνεται απ’ευθείας στο κινητό σας! Τιμή 399 δολλάρια, από τον Οκτώβριο.
ifa201321
Κλείνουμε με το Philips M1X-DJ, μια φορητή κονσόλα μίξης, στην κατασκευή της οποίας συνεισέφερε και ο κορυφαίος Armin Van Buuren. Η συσκευή θυμίζει αρκετά boom box αλλά είναι κομψή και όμορφη, ενώ για την αναπαραγωγή είναι υπεύθυνα δύο ηχεία των 5,25 ιντσών και ένα ζευγάρι tweeters, συνολικά 60 Watts (RMS) απόδοσης. Στην κορυφή της θα βρείτε ό,τι χρειάζεται ο επίδοξος DJ και όλα με LED φωτισμό γιατί ως γνωστόν, τα καλύτερα parties γίνονται νύχτα. Πλεονέκτημα και ταυτόχρονα μειονέκτημα του M1X-DJ είναι η συνδεσιμότητά του με iPad 4 και iPad Mini, μέσω Lightning adaptor  και με το Djay app να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Δυστυχώς αν δεν έχετε κάποιο από τα δύο tablets της Apple, ατυχήσατε. Η τιμή του θα ανέρχεται στα 399 ευρώ στην Ευρώπη, όταν κυκλοφορήσει. Σε αυτά προσθέστε και το κόστος 8 μπαταριών τύπου “D”, ξέρετε, τις «μεγάλες», γιατί χωρίς αυτές το σετ δε μπορεί να λειτουργήσει.
ifa201322

Δεν υπάρχουν σχόλια