ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε τροχιά διαγωνισμού οι υψηλές συχνότητες κινητής

Ξεκίνησε με τη δημοσιοποίηση του τεύχους προκήρυξης από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 3,4 – 3,8 GHz με σκοπό την ανάπτυξη δικτύων και υπηρεσιών σταθερής και κινητής ευρυζωνικότητας.
INSTALLATION-GSM-ANTENNA
Περίπου 13,7 εκατ. ευρώ είναι κατ΄ ελάχιστο τα έσοδα που προσδοκούνται (άθροισμα των τιμών εκκίνησης της δημοπρασίας για τις 6 άδειες).
Ειδικότερα η διαδικασία αφορά την απονομή συνολικά έξι αδειών σε:
α) Δύο τμήματα ραδιοσυχνοτήτων εύρους ζώνης 2×30 MHz και ένα  τμήμα ραδιοσυχνοτήτων εύρους ζώνης 2×20 MHz στη ζώνη συχνοτήτων 3,4-3,6 GHz και
β) Δύο τμήματα ραδιοσυχνοτήτων εύρους ζώνης 50 MHz και ένα  τμήμα ραδιοσυχνοτήτων εύρους ζώνης 40 MHz στη ζώνη συχνοτήτων 3,6-3,8 GHz.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν στην ΕΕΤΤ αίτηση συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:00 έως 11:00.Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη χορήγηση των δικαιωμάτων είναι δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα.Υπενθυμίζεται ότι στην προκαταρτική δημόσια διαβούλευση για τις άδειες αυτές συμμετείχαν ο ΟΤΕ, η Graig Wireless και η Wind. Θεωρητικά στη δημοπρασία θα μπορούσαν πάρουν μέρος και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθώς το συγκεκριμένο φάσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υπηρεσίες LTE. Ωστόσο, γενικότερα δεν αναμένεται ικανοποιητική συμμετοχή ειδικά καθώς επίκειται πολύ σύντομα η δημοπρασία για το ψηφιακό μέρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια