ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

4,3 εκατομμύρια Note 7 αλλάζουν χέρια...

Το Note 7 κατάφερε να είναι μία από τις πιο hot συσκευές του 2016 για εντελώς λάθος λόγους, κάτι που οδήγησε τελικά στην ανάκλησή του από την αγορά. 4,3 εκατομμύρια συσκευές ανακλήθηκαν, με ένα 3% περίπου από αυτές να μην έχουν επιστραφεί ακόμα στην Samsung. Η αρχική πρόθεση της Samsung ήταν να ξεφορτωθεί με κάποιο τρόπο τις συσκευές αυτές, χωρίς να τις επισκευάσει και να διαθέσει στην αγορά ως επισκευασμένες. Το να ξεφορτωθείς 4,3 εκατομμύρια συσκευές, από το να προσπαθήσεις να τις επαναπροωθήσεις στην αγορά, ίσως να είναι πιο εύκολο και πιο λογικό από επιχειρηματικής άποψης, αλλά δεν παύει να είναι και μια μικρή οικολογική βόμβα. Η εταιρία βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο της Greenpeace, η οποία διέκοψε και την παρουσίαση της Samsung στο Mobile World Congress, ενώ συγκεντρώθηκαν και υπογραφές online, με τις οποίες πολύς κόσμος απαιτούσε από την εταιρία να μάθει τι σκοπεύει να κάνει η εταιρία με όλες αυτές τις συσκευές.
 Τελικά η Samsung ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τρεις κανόνες, με βάση τους οποίους θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι τα διαθέσιμα Note 7 θα ανακυκλωθούν και μεταποιηθούν με τον πλέον οικολογικό τρόπο. Ο πρώτος κανόνας θέλει την Samsung να μεταπωλεί τα Note 7 ως refurbished συσκευές ή ως συσκευές για ενοικίαση. Οι συσκευές αυτές πιθανόν θα διαθέτουν μικρότερες μπαταρίες ώστε να μην επαναληφθούν τα προβλήματα που παρουσίασαν και οδήγησαν στην ανάκλησή τους.
Οι συσκευές αυτές θα πρέπει πρώτα να λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά και τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών. Ο δεύτερος κανόνας θέλει την αφαίρεση και επαναχρησιμοποίηση εξαρτημάτων από συσκευές που δεν μπορούν να πουληθούν ως refurbished. Τέλος, ο τρίτος κανόνας προβλέπει ότι η Samsung θα αφαιρέσει από τις συσκευές που θα οδηγηθούν για ανακύκλωση, μέταλλα όπως χαλκό, νικέλιο, χρυσό και ασήμι, σε συνεργασία με εταιρίες που ειδικεύονται σε αυτή τη διαδικασία. Τέλος, να αναφέρουμε σχετικά με αυτό το 3% των συσκευών που δεν έχουν επιστραφεί, ότι η Samsung θα προωθήσει ένα τελικό update που θα αποτρέπει από το να φορτίζουν, καθιστώντας τες έτσι άχρηστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια