ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H παγκόσμια αγορά AR και VR στα ύψη

Οι προβλέψεις της IDC για την παγκόσμια αγορά AR και VR εκτιμούν ότι θα φτάσει σε αξία τα 215 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021. Σήμερα, η αξία της αγοράς Augmented Reality (AR) και Virtual Reality (VR) βρίσκεται σε αξία στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το μέλλον -σύμφωνα με τις προβλέψεις της IDC- είναι ευοίωνο, αφού μέχρι το 2021, η πορεία της αγοράς αυτής θα είναι ξεκάθαρα ανοδική. 
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η άνοδος σε ετήσιο επίπεδο θα είναι της τάξης του 113% περίπου, κάτι που πιστοποιεί ότι οι επενδύσεις σε AR και VR είναι μια σωστή κίνηση. Οι μεγαλύτερες δαπάνες για το AR και το VR γίνονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δεδομένα του 2017, ενώ ακολουθεί η Ασία και οι χώρες του Ειρηνικού και έπεται η Δυτική Ευρώπη.
 Ένα από τα γεγονότα που εκτιμάται ότι θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στο πεδίο του AR και του VR είναι η αναμενόμενη διάθεση του ARKit της Apple, μαζί με το επερχόμενο iPhone 8, το οποίο θα δώσει ώθηση και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των developers και του κοινού. H Apple, σύμφωνα με το 9to5 Mac, θα παρουσιάσει και μια σειρά από εφαρμογές ενισχυμένης πραγματικότητας μαζί με τα αποκαλυπτήρια του iPhone 8, στοιχείο που θα βοηθήσει περαιτέρω την αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια