ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φορτίστε πολλαπλές συσκευές ασύρματα με το νέο Pi charger

Μια καινούρια συσκευή η οποία υπόσχεται ταυτόχρονη φόρτιση πολλαπλών συσκευών σε ακτίνα έως και 30 εκατοστών από αυτήν, αποκαλύφθηκε στο πρόσφατο TechCrunch Disrupt Battlefield. Η νέα αυτή συσκευή φέρει την ονομασία Pi και για όσους έχουν τη απορία, δεν έχει καμιά σχέση με το γνωστό Raspberry Pi. Τα τελευταία προϊόντα της Apple υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση και πιο συγκεκριμένα το Qi πρότυπο. 
Αν και η Apple δεν είναι πρωτοπόρος στην ασύρματη φόρτιση, έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η εμπλοκή της σε κάποιον τομέα μπορεί να αποδειχτεί καταλυτική. Έτσι δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον η ασύρματη φόρτιση να διαδοθεί πολύ ταχύτερα σε σχέση με σήμερα, ενώ και το Qi πρότυπο φαίνεται να αποκτάει ένα ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά, έναντι του ανταγωνιστικού PMA/AirFuel προτύπου. Οι σημερινοί ασύρματοι φορτιστές, απαιτούν η συσκευή ή οι συσκευές να τοποθετούνται πάνω στην επίπεδη επιφάνειά τους και γενικότερα να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 2,8 εκατοστών, τουλάχιστον όσον αφορά το πρότυπο Qi 1.2, προκειμένου να τις φορτίσουν. Αν χρειαστεί να απομακρύνετε την συσκευή, το smartphone για παράδειγμα, προκειμένου να απαντήσετε σε κάποιο τηλεφώνημα, η φόρτιση σταματάει. 
Όπως αναφέρθηκε και αρχικά, στο πρόσφατο TechCrunch Disrupt Battlefield μια εταιρία με την ονομασία Pi, ανακοίνωσε έναν νέο φορτιστή, ο οποίος χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με το Qi πρότυπο, αλλά επιτρέπει την φόρτιση πολλαπλών συσκευών, χωρίς την ανάγκη να είναι αυτές ακουμπισμένες πάνω σε κάποια επιφάνεια. Ο φορτιστής που αποκαλύφθηκε έχει σχήμα κώνου και μπορεί να φορτίσει συσκευές σε απόσταση έως και 30 εκατοστών. Σύμφωνα με την εταιρία το μυστικό της συσκευής είναι ένας αλγόριθμος σχηματισμού ακτίνων που επιτρέπει την κατεύθυνση με ασφάλεια ενός μαγνητικού πεδίου εκεί που βρίσκεται η συσκευή. Μάλιστα ένας από τους συνιδρυτές της συσκευής, δημιούργησε ειδικούς πίνακες θέσης, οι οποίοι επιτρέπουν σε έναν απλό micro controller, να υπολογίσει το σημείο της συσκευής στον χώρο άμεσα, ενώ πριν απαιτούνταν αρκετά λεπτά υπολογισμών με έναν επεξεργαστή Core i7. 
Στην επίδειξη της συσκευής στο TechCrunch Disrupt Battlefield, φάνηκε αυτή να φορτίζει με επιτυχία έως τέσσερα smartphones και ένα tablet ταυτόχρονα, με την φόρτιση να ξεκινάει αμέσως μόλις αυτές εισέρχονταν εντός εμβέλειας φόρτισης. Όσον αφορά την εμβέλεια φόρτισης, αυτή είναι η ίδια προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ όσον αφορά την ταχύτητα φόρτισης, αυτή εξαρτάται από το πόσο κοντά είναι στο Pi charger, η συσκευή που θέλουμε να φορτίσουμε. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης είναι 20W, οπότε για την ώρα το Pi charger δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φορητούς υπολογιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια