ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα πάμε στον Άρη πριν την SpaceX

Από ότι δείχνουν όλα, ο αγώνας για την κατάκτηση του κόκκινου πλανήτη έχει ξεκινήσει και ο CEO της Boeing, Dennis Muilenberg, δήλωσε πως ο πύραυλος που κατασκευάζει η εταιρία του για τη NASA θα μεταφέρει αστροναύτες στον Άρη πριν από την SpaceX του Musk. Σε μια συνέντευξη που έδωσε ο Muilenburg στο CNBC ερωτήθηκε ποιος θα βάλει πρώτος άντρες στον Άρη δίνοντας την εξής απάντησηΤελικά θα πάμε στον Άρη και πιστεύω ακράδαντα πως ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον Άρη θα φτάσει εκεί με έναν πύραυλο της Boeing.
Η Boeing έχει αναλάβει εργολαβικά να κατασκευάσει για την NASA το πρώτο στάδιο του Giant Space Launch System, το οποίο είναι σχεδιασμένο για την αποστολή αστροναυτών σε μακρινές περιοχές του διαστήματος, κάνοντας χρήση του νέου διαστημόπλοιου Orion.
Εντωμεταξύ, ο Elon Musk εδώ και αρκετό καιρό έχει ανακοινώσει πως η εταιρία του, SpaceX, σκοπεύει να δημιουργήσει αποικία ανθρώπων στον Άρη στέλνοντας τους εκεί με τον επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο του ονόματα Big Falcon Rocket (BFR). O Musk έσπευσε να απαντήσει στο Twitter λέγοντας “Do it” με την ομάδα της Boeing να απαντά “Game on!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια