ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

$1 δις σε νέο πανεπιστημιακό τμήμα για τεχνητή νοημοσύνη

To Massachusetts Institue of Technology έκανε μια φιλόδοξη κίνηση να ενισχύσει τον τομέα της A.I., ο οποίος είναι αναμφίβολα το μέλλον του του computing γενικότερα. Σε ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι θα κατασκευάσει ένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα που θα εστιάζει αποκλειστικά στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για μια επένδυση από το πασίγνωστο πανεπιστημιακό ίδρυμα που αγγίζει το $1 δις, έχοντας δεχθεί μάλιστα και μια δωρεά $350 εκατομμυρίων από τον Stephen Schwarzman, του οποίου το όνομα θα λάβει τιμητικά η νέα αυτή σχολή. 
Το νέο κολέγιο του MIT θα στεγάζει τα τμήματα των computer science, aritifical intelligence και data science, με τον δικό του πρύτανη και περίπου 50 νέες ειδικότητες. Με αυτή την τεράστια επένδυση στο μέλλον της AI, το MIT ευελπιστεί να τοποθετήσει σε ηγετική θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ραγδαία εξέλιξη του εν λόγω τομέα. Οι φοιτητές του κιόλας κρατούν μια πιο φιλόδοξη στάση λέγοντας ότι κάθε απόφοιτος θα πρέπει να έρθει σε επαφή με το computer science και ιδιαίτερα την A.I. πριν την αποφοίτηση του. 
Σύμφωνα με το ΜΙΤ η νέα σχολή αναμένεται να ανοίξει τον χειμώνα του 2019, ενώ το καινούργιο κτίριο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022. 

Δεν υπάρχουν σχόλια