ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Facebook Portal: Η νέα συσκευή βίντεο συνομιλίας

Οι φήμες περί μιας συσκευής βίντεο συνομιλίας από το Facebook επιβεβαιώνονται και ο social media κολοσσός κάνει το πρώτο βήμα του στο hardware. Τα Portal και Portal+ είναι ουσιαστικά smart οθόνες με κύριο σκοπό την πραγματοποίηση βίντεοκλήσεων. Διαθέτουν 10 ιντσών 1280x800 και 15 ιντσών 1920x1080 οθόνες αντίστοιχα, με την οθόνη του Plus μοντέλου να είναι κινούμενη για να ακολουθεί το χρήστη.
Το Facebook ισχυρίζεται πως και τα δύο προϊόντα θα κάνουν τη βιντεοκλήση να μοιάζει λιγότερο με κλήση και περισσότερο πως βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο. Με τα Portal μπορείτε να καλέσετε οποιονδήποτε στο Facebook ή το Messenger. Ως smart συσκευές, μπορούν να προσφέρουν και streaming μουσικής από το Spotify ή το Pandora, ενώ έρχονται με την Alexa προεγκατεστημένη. Η wide-angle κάμερα αναγνωρίζει το σώμα του χρήστη και τον ακολουθεί καθώς αυτός κινείται στο χώρο. Κάνει πιο εύκολες τις βιντεοκλήσεις αφού δε χρειάζεται να κρατάτε το τηλέφωνό σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν ανιχνεύσει πολλά άτομα στο δωμάτιο χρησιμοποιεί τον wide-angle φακό για να χωρέσει τους πάντες στο πλάνο, ενώ αν είστε μόνοι κάνει zoom στο πρόσωπό σας. Έτσι ο χρήστης δε χρειάζεται να προσπαθεί να μη φύγει από το πλάνο.
Για να μετριάσει τις ανησυχίες ιδιωτικότητας των χρηστών, το Facebook λέει πως θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνο των Portal με ένα απλό tap. Και τα δύο μοντέλα θα έρθουν με κάλυμμα στην κάμερα ώστε ο φακός να μπορεί να καλυφθεί οποιαδήποτε στιγμή. Το Facebook ξεκαθαρίζει επίσης πως δεν ακούει, δεν παρακολουθεί και δεν κρατάει τα περιεχόμενα των συνομιλιών, ενώ όλες οι βιντεοκλήσεις είναι κρυπτογραφημένες. Η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιούν τα Portal τρέχει τοπικά και όχι στους servers του Facebook. Το Portal και Portal+ θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα στην τιμή των $199 και $349 αντίστοιχα, ενώ θα υπάρχει έκπτωση $100 αν αγοραστούν και τα δύο μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια