ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η AMD λέει ότι οι επεξεργαστές της έχουν «ανοσία» στα νέα exploits

Τα exploits που συλλογικά έχουν αναφερθεί ως Microarchitectural Data Sampling (MDS)περιλαμβάνουν τα ZombieloadRIDL & Fallout και Store-to-Leak Forwarding. Οι νέες ευπάθειες είναι τόσο σοβαρές, που είναι απαραίτητο για τους χρήστες υπολογιστών με επεξεργαστή Intel να προχωρήσουν στην εγκατάσταση ενημερώσεων-patches (δείτε σχετικά για macOSWindowsChromeOS και Linux), που δυστυχώς επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση, ειδικά όσον αφορά στο multi-threading mode. Οι χρήστες υπολογιστών με επεξεργαστή AMD από την άλλη είναι τυχεροί. Η παραδοσιακή αντίπαλος της Intel, ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι οι επεξεργαστές έχουν «ανοσία» στα προβλήματα χάρη σε ελέγχους προστασίας που διαθέτουν built-in στο hardware τους.
Η ιστοσελίδα που ειδικεύεται στο Linux, Phoronix «έτρεξε» διάφορα τεστ πρόσφατα που έδειξαν ότι τα patches μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση των υπολογιστών με επεξεργαστές Intel. Οι υπολογιστές του είδους, είχαν κατά μέσο όρο 16% μειωμένη απόδοση με τις νέες ενημερώσεις εγκατεστημένες και το Hyper-Threading ενεργοποιημένο, ενώ η απόδοση σε συστήματα που βασίζονται στη πλατφόρμα της AMD επηρεάστηκαν μόνο κατά 3%. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους χρήστες υπολογιστών με επεξεργαστές Intel, μετά τις ανακοινώσεις των Apple και Google να απενεργοποιήσουν εντελώς το «hyper-threading» στα συστήματα τους, αν θέλουν πραγματικά να είναι ασφαλείς. Η απενεργοποίηση της τεχνολογίας Hyper-Threading θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της απόδοσης κατά 40% με 50% σε ορισμένες περιπτώσεις και ανάλογα την εφαρμογή. Αντίθετα, οι ενημερώσεις δεν είναι απαραίτητες για τους υπολογιστές που βασίζονται στην πλατφόρμα της AMD, και δεν είναι απαραίτητη επίσης η απενεργοποίηση της τεχνολογίας Simultaneous Multi-Threading (SMT) που έχει παρόμοια λογική και οφέλη με την τεχνολογία Hyper-Threading της Intel.
Η τεχνολογία Hyper-Threading μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την απόδοση των σταθμών εργασίας και των διακομιστών, σε τμήματα της αγοράς που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην απόδοση και που η Intel έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις επεξεργαστών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Phoronix, το αντίκτυπο για να καταστεί ένας υπολογιστής με επεξεργαστή της Intel ασφαλής είναι να πλησιάσει ο Core i7-8700K σε απόδοση κοντά στον… Ryzen 7 2700Χ.
Η ανακάλυψη των νέων ευπαθειών και των μέτρων για τον μετριασμό ή την αντιμετώπιση των κινδύνων έρχεται στην χειρότερη στιγμή για την Intel, και πάνω που η AMD πρόκειται να ανακοινώσει νέους επεξεργαστές που κατασκευάζονται στα 7nm, όταν οι περισσότεροι επεξεργαστές της Intel σήμερα κατασκευάζονται στα 14nm (ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι προχωράει με την μετάβαση στα 10nm).
Engadget, insonmai

Δεν υπάρχουν σχόλια