ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H TSMC θα κατασκευάζει επεξεργαστές εντός των ΗΠΑ

Ενας από τους βασικούς προμηθευτές της Apple, η TSMC επιδιώκει να δημιουργήσει μία μονάδα παραγωγής εντός των αμερικανικών τειχών.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) προμηθεύει την Apple με επεξεργαστές για τα τελευταία μοντέλα των φορητών συσκευών της, ενώ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για τους κατασκευαστές που δεν έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν το δικό τους επεξεργαστή με δικά τους μέσα. Την επιλογή αυτή έχουν κάνει τόσο η Apple με τα A Bionic chips της όσο και η Huawei με τους επεξεργαστές της οικογένειας Kirin, μεταξύ άλλων.
Πηγές που επικαλείται το Phone Arena, μιλούν για ενδεχόμενη κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου της TSMC σε αμερικανικό έδαφος, από τη γραμμή παραγωγής του οποίου δεν αποκλείεται να προκύψουν επεξεργαστές κατασκευασμένοι με βάση την αρχιτεκτονική των 2 nm. Εδώ γίνεται λόγος για επεξεργαστικές μονάδες πολύ υψηλού τεχνολογικού προφίλ, μεγάλης ισχύος, αλλά και μικρού μεγέθους, κάτι που θα προσέφερε αρκετό χώρο στο εσωτερικό των συσκευών για μεγαλύτερες μπαταρίες ή αυξημένη χωρητικότητα εσωτερικής μνήμης.
Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της αρχιτεκτονικής είναι το γεγονός ότι γίνεται σαφώς καλύτερη κατανάλωση ενέργειας, όσο μικρότερο είναι το chip. Οι εξελίξεις αυτές εκτιμάται ότι θα έχουν προφανές όφελος σε μελλοντικά μοντέλα της Apple και της Huawei. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η TSMC και η Samsung έχουν ήδη θέσει ως στόχο τους να παρουσιάσουν επεξεργαστές με την αρχιτεκτονική των 3 nm μέχρι και το 2023. Επομένως, δεν φαίνεται να απέχουμε πολύ από το ενδεχόμενο παρουσίασης chips των 2 nm, που χρονικά τοποθετούνται την περίοδο 2024 – 2025.
Η ίδια η TSMC δεν έχει αρνηθεί ότι εξετάζει προσεκτικά το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός εργοστασίου επί αμερικανικού εδάφους, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι οι γεωπολιτικές συνθήκες αλλάζουν δυναμικά. Οι αξιωματούχοι της εταιρείας τονίζουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από καμία συζήτηση περί των μελλοντικών κινήσεων της TSMC.

Δεν υπάρχουν σχόλια