ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λύση μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μετάδοσης

Η Smart Infrastructure της Siemens ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Siveillance Thermal Shield. Πρόκειται για ένα πακέτο λύσεων που μετρά γρήγορα τη θερμοκρασία του σώματος ενός ατόμου που επιθυμεί να εισέλθει σε ένα κτήριο και επιτρέπει την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα συστήματα βίντεο και πρόσβασης εταιρειών.
Οι κάμερες θερμικής απεικόνισης χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση, ανέπαφα, της θερμοκρασίας του σώματος σε απόσταση έως δύο μέτρων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του προσωπικού παρακολούθησης. Εάν ο έλεγχος της κάμερας δείχνει αυξημένη θερμοκρασία σώματος, πρέπει να γίνει δεύτερη μέτρηση χρησιμοποιώντας ιατρικό θερμόμετρο για να επιβεβαιωθεί το εύρημα.
Αυτό το πακέτο λύσεων συνδέει την υπάρχουσα κάμερα ελέγχου με την πλατφόρμα ασφαλείας Siveillance Video και άλλα συστήματα ασφαλείας της Siemens. Αυτό επιτρέπει στις μετρήσεις να ενσωματώνονται απρόσκοπτα στις λειτουργίες των εταιρικών λύσεων ασφάλειας. Η χρήση της Siveillance Thermal Shield στην είσοδο ενός εργοστασίου, για παράδειγμα, προσφέρει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο ελέγχου των εργαζομένων ως μέρος των συνήθων διαδικασιών κατά τον έλεγχο πρόσβασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη βιομηχανία τροφίμων όπου η πανδημία Covid-19 έχει κάνει την παραγωγή πιο δύσκολη. Άλλες πιθανές περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν νοσοκομεία και διέλευση συνόρων.
«Το Siveillance Thermal Shield βελτιώνει την ασφάλεια όλων των ατόμων που βρίσκονται μέσα σε κτήρια ή εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Joachim Langenscheid, Solution and Service Portfolio Head Europe της Siemens Smart Infrastructure. «Επίσης, ενημερώνουμε τις εταιρείες για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Thermal Shield στις ειδικές βιομηχανικές εφαρμογές τους για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων και διαδικασιών ασφαλείας τους και τις υποστηρίζουμε στην τεχνική εφαρμογή».

Για να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας, οι κάμερες μετρούν τη θερμοκρασία του σώματος κοντά στα μάτια. Ένα θετικό αποτέλεσμα ενεργοποιεί ηχητικούς και οπτικούς συναγερμούς. Η θερμοκρασία μετράται για κάθε άτομο ξεχωριστά για να εξασφαλιστούν ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα. Εάν ένα άτομο εμφανίζει αυξημένη θερμοκρασία σώματος και αυτό το εύρημα επιβεβαιωθεί από μια δεύτερη μέτρηση που λαμβάνεται με ιατρικό θερμόμετρο, τα βήματα παρακολούθησης που ορίζονται στις διαδικασίες της κάθε εταιρείας ξεκινούν αυτόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια