ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spot: Το ρομπότ-σκύλος εργάζεται και ως....τσομπανόσκυλο

Μετά τις επικίνδυνες αποστολές για εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και τις περιπολίες στα πάρκα της Σιγκαπούρης για να υπενθυμίζουμε τους επισκέπτες να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, το ρομπότ-σκύλος της Boston Dynamics βρήκε νέα δουλειά ως αγροφύλακας και….τσομπανόσκυλο στη Νέα Ζηλανδία.
Σε συνεργασία με τη Rocos, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης ρομποτικών λύσεων, ένας χρήστης μπορεί να ελέγχει το Spot της Boston Dynamics για να παρακολουθεί την εξέλιξη της σοδειάς, το έδαφος και τα κοπάδια του.
Το Spot διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες θερμότητας, αερίου, LiDAR και κάμερα υψηλής ανάλυσης, καθώς και τη δυνατότητα να κινείται άνετα σε δύσβατες περιοχές έτσι ώστε να ελέγχει και να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τα συστήματα των ανάλογων επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, στον τομέα της Ενέργειας, θα μπορούσε να προσφέρει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τυχόν ανωμαλίες στο δίκτυο, ενώ στον τομέα της Γεωργίας, οι αγρότες αποκτούν πρόσβαση σε πολύ χρήσιμες και ακριβείς πληροφορίες για την προσδοκόμενη σοδειά. Ανοίγουμε μια νέα κατηγορία στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών για πιο ασφαλείς και αποδοτικές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια