ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 10: Αυτό είναι το κόστος των ενημερώσεων

 


Η Microsoft ανακοινώνει σήμερα τις τιμές του προγράμματος Windows 10
 Extended Security updates (ESU) με τα μερίδια αγοράς να συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι χρήστες μένουν μακριά από τα Windows 11. Σε ένα post που δημοσιεύθηκε μόλις εχθές, η Microsoft αναλύει το κόστος ενημερώσεων ασφαλείας στα Windows 10 μετά τις 14 Οκτωβρίου του 2025.

Αν κάποιος θέλει ένα κλειδί ενεργοποίησης για μια Windows 10 συσκευή, θα κληθεί να πληρώσει ως και 61 δολάρια ανά συσκευή για ένα χρόνo. Ωστόσο η Microsoft αναφέρει ότι η τιμή θα διπλασιάζεται κάθε επόμενο χρόνο για ως 3 χρόνια κατά ανώτατο όριο. Αν κάποιος μπει στο πρόγραμμα τη δεύτερη χρονιά, θα πρέπει να πληρώσει και για την πρώτη.

Υπάρχει όμως εξαίρεση. Οι Education πελάτες της Microsoft θα κληθούν να πληρώσουν μόλις 1 δολάρια για τον πρώτο χρόνο, 2 δολάρια για τον δεύτερο και 4 δολάρια για τον τρίτο. Είναι κρίμα μια τέτοια τιμή να μην αφορά τους απλούς χρήστες και τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν πλήρως λειτουργικά PCs που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 11 λόγω των περιορισμών της Microsoft με το κόστος ενημερώσεων των Windows 10 να είναι δυσβάστακτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια