ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Motorola DEFY με απίστευτες δυνατότητες...

Δεν ξέρω πόσο κόσμο μπορεί να ενδιαφέρει η έννοια του «ανθεκτικού κινητού». Αν θέλετε όμως να το πάμε ακόμα παραπέρα, ακόμα και εντός ειδικού τύπου, οι die-hard συσκευές είναι δύσπεπτες. Και αυτό γιατί το σκληροτράχηλο, πηγαίνει χέρι-χέρι με το βαρετό. Ή ακόμη χειρότερα με το άκομψο. Και εκεί λοιπόν που συνειδητοποιημένοι πωλητές, internationally μπερδεμένοι διαφημιστές και αγχωμένοι κατασκευαστές για το πως θα πουλήσουν το επόμενο σπάω-και-δεν-χαλάω κινητό τηλέφωνο, σκάει μύτη το DEFΥ και κάνει την έκπληξη. Η Motorola που το παράγει, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει φέρει τα πάνω κάτω στην Αμερική με ένα τηλέφωνο: το Milestone. Κάτι μας λέει όμως πως το ίδιο θα επαναλάβει με το DEFY.
Αν καταλάβατε ότι η die-hard πρόταση των Αμερικάνων, με εξαίρεση τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, κινείται και αυτή στη φαιά ζώνη των συσκευών που δυσκολεύεσαι να ορίσεις και αντ’ αυτού αναλώνεσαι στην τυπική διαδικασία αραδιάσματος μεμονωμένων τεχνικών χαρακτηριστικών, γράψτε λάθος. Με μια εκπληκτική οθόνη που ναι, κάτι σου θυμίζει αφού είναι copy and paste από το Milestone 2, στιβαρή κατασκευή και μπαταρία για επικοινωνιακές κρεπάλες, πετυχαίνει το ανήκουστο: να είναι χρηστικό και ταυτόχρονα σχεδιαστικά αποδεκτό. Αν εξαιρέσεις τις ορατές βίδες στο περίβλημα και κανά δυο τάπες για τα ακουστικά και τη θύρα microUSB, τίποτε δεν σε προιδεάζει για αυτό που κρύβει στο εσωτερικό του. Και μιλάω για την αντοχή στην κακομεταχείριση, την ικανότητα να λειτουργεί ακόμη και σε ένα ποτήρι με νερό αλλά και την χαρακτηριστική αδιαφορία της κατασκεύης σε πτώσεις.
Και μιας και το έφερε η κουβέντα κάτω από την οθόνη του DEFY (3,7” ανάλυσης 480×854 pixels) κρύβεται το Android έκδοσης 2,2. Εξαιρετικά ομαλό, χωρίς σκαλώματα ή ενοχλητικές ελλείψεις, κάνει τα δύσκολα, εύκολα με απ’ το πρώτο σετάρισμα του gmail λογαριασμού. Θεωρητικά πάντως και κοιτώντας το PDF με τα τεχνικά (800άρης επεξεργαστή) δεν περιμένεις πολλά απ’ το DEFY. Καμία σχέση. Τα Angry Birds τρέχουν σφαίρα, με έναν launcher pro επιτυχγάνεις το απόλυτο rendering και αν τα 2GB μνήμης σου φαίνονται λίγα, βάζεις και μια κάρτα microSD (που φτάνει μέχρι τα 32GB) και καθαρίζεις. Μεταξύ λοιπόν του OS for dummies και του πρωτοκόλλου IP67 αναρωτιέσαι πως ένα pit bull μπορεί και φοράει παιριλαίμιο Luis Vuitton…
Ξέρεται πως φαίνεται; Σαν να πήραν πολύ άερα οι μηχανικοί της Motorola, σαν να βρέθηκε σε καλή ημέρα η διοίκηση και τους ενέκρινε μια εξαιρετική οθόνη, ένα εκπληκτικό λογισμικό και μερικά τεχνικά που δεν συναντάς ούτε στα πιο ακριβά τηλέφωνα, σε τιμή που αγγίζει τα 400 ευρώ. Αν και δεν κατάλαβαν γιατί δεν θα ενοχληθεί η δεσποσύνη με το μετριότατο MotoBlur… Άβυσσος η ψυχή του marketer. Για την ιστορια πάντως η εδώ αντιπροσωπεία το αφαιρεί πριν την εμπορική διάθεση της εκάστοτε συσκευής εφόσον δεν το εγκρίνουν οι πάροχοι. Άρα το logo στο πίσω μέρος της συσκευής είναι καθαρά διακοσμητικό.
Επίσης, το DEFY έχει τον τρόπο του να εντυπωσιάζει ακόμη και σε τομείς που δεν το περίμενες. Όπως για παράδειγμα στην ποιότητα των φωτογραφιών που αποτυπώνει η κάμερα στα 5MPixels. Δανεική απ’ το Milestone, στην πλειονότητα των περιπτώσεων ικανοποίει, ενώ καταγράφει βίντεο VGA στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Παρότι δεν σου επιτρέπει να συλλάβεις εικόνες κάτω απ’ το νερό ωστοσό μπορείς να πατήσεις το σχετικό πλήκτρο και στη συνέχεια να γράψεις βίντεο με θέμα τα ψάρια. Περίπου. Και αυτό γιατί η Motorola αναφέρει πως το κινητό είναι water resistant και όχι waterproof. Αρά καλύτερα να μην το δοκιμάσετε σπίτι.
Κοντολογίς το Motorola DEFY είναι ένα εξαιρετικό, προκλητικό mid-level κινητό με στόχο την αντοχή, την ευχρηστία, που υπενθυμίζει ότι το μέγεθος μετράει. Αγαπητό DEFY, έχεις το ιδανικό size, μην πουληθείς στη μάζα. Τα κινητά δεν είναι οικόπεδα, που όσο πιο μεγάλα τόσο το καλύτερο. Είσαι το άλλοθι για να χρησιμοποιώ ένα καλό κινητό που κάνει ακόμη πιο καλό στην τσέπη μου. Αν είστε λογικός άνθρωπος και δεν κολλάτε στα προσχήματα το DEFY είναι overall το καλύτερο smartphone στην κατηγορία του. Θα μας θυμηθείτε αν και όποτε το αποκτήσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια