ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε Κινέζικα tablet;

Θέλω να περιγράψω πόσο καλά είναι στημένος ο μηχανισμός πώλησης αυτόν των Κινέζικων ταμπλέτ και πόσο ανίσχυρος είσαι απέναντί τους, στο να κάνεις το παραμικρό. Βασικό όπλο τους είναι η χαμηλότερη τιμή, όμως γιατί να μην δώσει χαμηλότερη τιμή σε ένα προϊόν που δεν λειτουργεί; Αν το σκεφτείς αυτό πριν αγοράσεις θα με καταλάβεις. Αν ένα προϊόν που λειτουργεί κοστίζει 100 ευρώ και εγώ σου πουλήσω ένα παρόμοιο με 83, εσύ έχεις ένα 20% κέρδος, όμως αν αυτό που σου πουλάω είναι χαλασμένο και εγώ το έχω αγοράσει με 3 ευρώ το ΔΙΚΟ μου κέρδος είναι το ογδοντάρι. Ναι, θα σε έχω κλέψει, πουλώντας σου μια ελαττωματική συσκευή, που το γνωρίζω εξαρχής, όμως εσύ δεν θα έχεις μηχανισμό να με τιμωρήσεις. Έτσι σκέφτεται ο Κινέζος ιδιοκτήτης του σαιτ ainol-novo.com και έχει στήσει μια καλολαδωμένη απάτη που πουλάει. Αγοράζει χαλασμένα ταμπλέτ από την ainol. com και τα πουλάει στους αδαείς. Η 7 στης 10 ταμπλέτες της aino βγαίνουν προβληματικές από το εργοστάσιο. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό αφού ο πελάτης αγοράζει ένα προϊών που αν δεν είναι χαλασμένο κατά την αγορά , θα χαλάσει στο εξάμηνο.
Πως λειτουργεί ο μηχανισμός εξαπάτησης;
Ο “πονηρός” Κινέζος μεσάζοντας, αγοράζει από την εταιρεία κατασκευή Ainol ταμπλέτες που είναι ελαττωματικές σε τιμές κιλού και της πουλάει μέσα από το σαιτ του www.ainol-novo.com σε τιμή 15ο$, το ίδιο προϊόν θα το βρεις στο eshop taobao.com σε τιμή 100$. Η πληρωμή γίνεται μέσω paypal. Σου στέλνει το δέμα από διεύθυνση στην Σιγκαπούρη, περιμένοντας να του γράψεις ότι η ταμπλέτα δεν δουλεύει, οπότε και σου δίνει άλλη διεύθυνση στην Κίνα, όπου να το στείλεις για επιδιόρθωση. Τον ενδιαφέρει μόνο να μην ανοίξεις dispute στο paypal εντός 45 ημερών, οπότε και σε καθησυχάζει στα email, λέγοντας σου ότι ακόμη δεν το παρέλαβε. Μετά την παρέλευση των 45 ημερών το paypal δεν δέχεται το claim σου οπότε δεν έχεις καμιά άλλη επιλογή να ζητήσεις την επιστροφή των χρημάτων σου. Μόλις έχασες 150$. Την ταμπλέτα που του έστειλες για επιδιόρθωση, ο Κινέζος θα την ξαναπουλήσει στο επόμενο κορόιδο.
Ιστορία τρέλας με Κινέζικο ταμπλέτ
Την 1 Φεβρουαρίου 2013 αγόρασα από το σαιτ www.ainol-novo.com μια Κινέζικη ταμπλέτα Ainol Novo 7 Venus μαζί με πληκτρολόγιο. Το κόστος ήταν $188.79 με τα έξοδα αποστολής. Βασικό κίνητρο για να κάνω αυτήν την αγορά ήταν ο συνδυασμός καλών χαρακτηριστικών (στο χαρτί) hardware με την χαμηλή τιμή. Για επεξεργαστή Quad Core 1.5 GHz, και οθόνη με ανάλυση 1280*800 το deal φάνταζε καλό. Όμως δεν ήταν! Φυσικά αυτό το κατάλαβα την πρώτη ημέρα που έλαβα την ταμπλέτα. ΄-) Το δέμα έφτασε μετά από 8 ημέρες και μπορώ να πω ότι όταν το άνοιξα η ταμπλέτα έδειχνε ότι έχει καλή ποιότητα κατασκευής. Όταν την έθεσα σε λειτουργία και την περιεργάστηκα είδα ότι είχε προ εγκατεστημένα πάρα πολλά Κινέζικα apps. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι ως κατασκευαστής για να προεγκαταστήσεις τόσα πολλά πρόσθετα σε μια γλώσσα που ο υπόλοιπος κόσμος δεν μιλάει, ούτε κατανοεί. Να ήταν στα Αγγλικά να πω ότι ναι, έχει λογική αφού όπου και να πας στην γη αυτή η γλώσσα μιλιέται, όμως να προεγκαταστείσεις 18 apps στα Κινέζικα σε μια ταμπλέτα που θα πουλήσεις στην Ευρώπη το θεωρώ μ*λακία.
Η Κινέζικη ταμπλέτα δούλεψε μια ημέρα! Μόνο!
Την πρώτη μέρα η Κινέζικη ταμπλέτα δούλεψε μια χαρά. Και ήταν η μοναδική φορά που το έκανε. Όπως τα Κινέζικα παιχνίδια στο jumbo που αγοράζεις για τα παιδιά σου ως δώρο λειτουργούν για 1-2 ώρες και μετά χαλάνε, έτσι και το Ainol Novo 7 Venus δούλεψε μια ημέρα. Την επομένη άρχισαν τα προβλήματα. Άρχισε να κολλάει, να εμφανίζει μηνύματα ότι το τάδε πρόγραμμα δεν μπορεί να ανοίξει και στο τέλος κλάταρε. Αφού σταμάτησα όλα τα κινέζικα app που δεν καταλάβαινα ούτε τι έκαναν, αλλά και δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβω, προσπάθησα να τα απεγκαταστήσω. Για να κάνεις όμως κάτι τέτοιο στην ταμπλέτα χρειάζεσαι δικαιώματα super user, είναι το λεγόμενο root, και όσο και να έψαξα σε φόρουμ δεν βρήκα οδηγίες για το πως γίνεται. Αλλά αν έκανα το root στην συσκευή θα έχανα την εγγύηση. Προτίμησα να εμπιστευτώ έναν άγνωστο Κινέζο που επικοινωνεί με email από το να το δώσω σε έναν συνεργείο να το ρουτάρει. Δικό μου λάθος το παραδέχομαι.
  Τι λένε διάφορα Ελληνικά σαιτ για την Ainol
Εδώ και εδώ μπορείς να διαβάσεις μερικές κριτικές για τα προϊόντα της Ainol. Διαβάζοντας μάλιστα το χτεσινό άρθρο στο techgear που συγκρίνει το Ainol Novo 8 Dream με τα Samsung Galaxy Note 8.0 και iPad Mini, θέλω να πω ότι είναι τουλάχιστον γελοίο. Είμαι σίγουρος ότι ο Elpidis Chris που το έγραψε το έκανε με σκοπό την διαφήμιση και όχι ότι το πιστεύει. Αν τα βάλεις τα τρία μαζί χωρίς να τα ανοίξεις θα δεις της διαφορές στην ποιότητα κατασκευής, και όταν τα περιεργαστείς θα καταλάβεις ότι μπορεί να συγκρίνεις το Samsung Galaxy Note 8.0 με το iPad Mini όχι όμως και το Κινέζικο tablet Ainol Novo 8 Dream που σαφώς απευθύνεται σε άλλη κατηγορία αγοραστών. Αν δουλεύει φυσικά.
  Τι λένε τα android forum για την Ainol
Στα φόρουμ για android τα μηνύματα που έχουν αφήσει οι χρήστες που είναι δυσαρεστημένοι με το προϊόν αυτό καθεαυτό, αλλά και με το σέρβις είναι περισσότερο από 70% γεγονός που δείχνει την ποιότητα της εταιρείας. Φυσικά υπάρχουν και θετικά σχόλια, όμως αφορούν την χαμηλή τιμή σε ποσοστό 90% και όχι την ποιότητα του προϊόντος. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Να μην τα πολυλογώ, έγραψα στον Κινέζο email ότι θέλω να του στείλω πίσω την ταμπλέτα περιγράφοντας τα προβλήματα που έχει, και εκείνος μου έδωσε διεύθυνση στην Κίνα, η αποστολή έγινε από την Σιγκαπούρη. Το πακέταρα και το έστειλα. Έκτοτε πέρασαν 40 μέρες και σε κάθε μειλ που του στέλνω για να τον ρωτήσω αν το παρέλαβε, η απάντηση είναι κλασσική. “Δεν έχουμε παραλάβει το δέμα, αυτό μπορεί να αργήσει μερικούς μήνες, όταν το παραλάβουμε θα σας ενημερώσουμε. Το να είσαι Κινέζος δεν είναι κακό, το να είσαι όμως μ*λάκας και να υποτιμάς την νοημοσύνη τον πελατών σου κάνοντας τον Κινέζο, είναι καταδικαστέο. Ο Κινέζος όμως ξέρει ότι δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να σου δώσει πίσω τα λεφτά σου, οπότε επιλέγει να κάνει την πάπια. Την μοναδική λύση σε παρόμοιες συναλλαγές μπορεί να την δώσει το paypal, αφού πληρώνεις μέσου αυτού όμως πρέπει σε 45 ημέρες να ζητήσεις dispute. Μετά την παρέλευση αυτού του χρόνου τα λεφτά σου έχουν κάνει φτερά. ΄-)
Ηθικό δίδαγμα
Έστειλα email στην εταιρεία κατασκευής tablet ainol.com περιγράφοντας το πρόβλημα και τους ρώτησα αν είναι μέρος του σχήματος. Κάθε εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να έχει ευχαριστημένους πελάτες απαντά στης ερωτήσεις τους στο εταιρικό email: sophia@ainol.com. Απάντηση δεν έλαβα. Αφού ήπια ένα κρύο νερό, και γαμ*σταύρισα τους Κινέζους απατεώνες κατάλαβα γιατί κάποιος Αμερικάνος παθών ως εμένα έγραψε στο φόρουμ την ainol ως an*l. Δεν πειράζει, κάθε πάθημα είναι και ένα μάθημα. Το problogger.gr διαβάζεται από πολύ κόσμο και από στόμα σε στόμα θα φτάσει σε πολλά αυτιά ότι η κάθε αγορά προϊόντος από το Ίντερνετ όπου δεν ξέρεις ποιος είναι ο πωλητής, εγκυμονεί κινδύνους, τους οποίους μπορείς να αποφύγεις αγοράζοντας ένα επώνυμο προϊόν από φυσικό κατάστημα, όπου θα λάβεις εγγύηση καλής λειτουργίας και 1 ή 2 χρόνια δεν θα ανησυχείς ποιος θα το επιδιορθώσει αν χαλάσει. Σωστά; Αγόρασα το tablet google nexus 7 και αν κάποιος συγκρίνει τον επεξεργαστεί NVIDIA Tegra 3 quad-core processor με οποιοδήποτε Κινέζικη εταιρεία θα έχει κάνει το δικό μου λάθος.

4 σχόλια:

  1. Έπαθα το ίδιο ακριβώς απο το chinavasion.com . Το Tablet δούλεψε ακριβώς ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!!!! Χαμένα Λεφτά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγόρασα tablet από το www.cube-tablet.com
    Όταν ήρθε το tablet δεν δούλευε η οθόνη.
    Έστειλα email την ίδια ημέρα που το παρέλαβα,
    αλλά δεν το επισκευάζουν..
    Καμία εγγύηση.
    Διαδόστε να σώσουμε τα λεφτά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαθα και εγω το ιδιο με tablet της PIPO το οποιο και αγορασα απ ευθειας απο την PIPO. Χαλασε το charging , το εστειλα 2 φορες στην Κινα και καθε φορα το επεστερφαν οπως το εστειλα λεγοντας οτι το εφτιαξαν. Μακρυα απο PIPO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παιδια δεν ξερω τι λετε εχω αγοραζει πανω απο 10 ταμπλετ και πανω απο 25 τηλεφωνα και γενικα android συσκευες... ολες κινεζικες απο διαφορα κινεζομαγαζα.. ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.. ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΜΕ 23-24% ΦΠΑ ΣΥΝ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ 100% ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.. ΣΥΓΝΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή