ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα γενιά SoC από την AMD που λανσάρει επεξεργαστές ARM

AMD παρουσίασε τη νέα γενιά των embedded επεξεργαστών τής G-Series X, αυτών που προορίζονται για κλειστά συστήματα, όπως infokiosks, τηλεοράσεις, μηχανές παιχνιδιών casino και set-top boxes.
Πρόκειται για πανίσχυρα SoC αρχιτεκτονικής x86 που ενσωματώνουν 4 πυρήνες Jaguar (σαν αυτούς τού PlayStation 4) υποσύστημα γραφικών της σειράς Radeon 8000 καθώς και υποσυστήματα εισόδου και εξόδου σημάτων (I/O).
Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα πλατφόρμα προσφέρει έως 113% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και 20% αύξησης απόδοσης στα γραφικά σχέση με την προηγούμενη γενιά G-Series, αφήνοντας πολύ πίσω τον ανταγωνισμό των αντίστοιχων Intel Atom. Η υποστήριξη των προτύπων DirectX 11.1OpenGL 4.2x και OpenCL 1.22, επιτρέπει την εκτέλεση γραφικών υψηλής ποιότητας και εφαρμογές παράλληλης επεξεργασίας.
Η μεγάλη είδηση όμως είναι πως η AMD ετοιμάζει και μία νέα γενιά G-Series Ααρχιτεκτονικής ARM, όπως μεταδίδει το Engadget. Τα x86 SoC της σειράς X έχουνTDP από 9 έως 25 Watt, ενώ τα μελλοντικά αρχιτεκτονικής ARM θα έχουνκατανάλωση μόλις 3 Watt.
Οι επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης που θα συνδυάζουν την αρχιτεκτονικήARM με γραφικά Radeon ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την αγορά των tablet, αποτελώντας μία πολύ ισχυρή πρόταση για συσκευές με Android ή άλλο λειτουργικό που τρέχει σε πλατφόρμα ARM. Υπενθυμίζουμε εδώ πως η AMD είχε πουλήσει πριν από περίπου 4 χρόνια το τμήμα των mobile επεξεργαστών της στην Qualcomm.

Δεν υπάρχουν σχόλια