ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντεπίθεση Nokia το 2011..

Στη Mobile Internet Conference 2010 (MIA 2010) που διοργανώθηκε στο Πεκίνο, η Nokia ανακοίνωσε τα πλάνα της για το 2011 και για μια περίοδο 12-15 μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι η ημερομηνίες υλοποίησης των σχεδίων της καλύπτουν μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2012. Στην έκθεση λοιπον αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gunther Kottzieper έδειξε τους τομείς στους οποίους η Nokia θα εστιάσει αλλά και τους άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί για να τα καταφέρει.
Ξεκινώντας λοιπόν, για το πρώτο τρίμηνο του `11 ανακοινώθηκε ένα update του Symbian OS το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά, χωρίς να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, πέρα από το γεγονός ότι ο browser θα γίνει πιο αυτοματοποιημένος και καλύτερος στη λειτουργία του. Συνεχίζοντας, στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους, έγινε λόγος για "νέες πινελιές" και διορθώσεις τόσο στο γενικότερο user interface, αλλαγές που θα του δώσουν ένα ολοκαίνουριο πρόσωπο, αλλά και στη home screen ειδικότερα, διορθώσεις που θα κάνουν την κεντρική οθόνη πιο ευέλικτη και βολική για το χρήστη. Επίσης, μέσα στα σχέδια για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι η δημιουργία ενός HTML5 browser με δυνατότητα λήψης αναβαθμίσεων, αλλά και μια γενικότερη βελτίωση στο σύστημα των ενημέρωσης των εφαρμογών. Επιπλέον, στον τομέα του hardware, για την ίδια χρονική περίοδο έγινε λόγος για την κατασκευή τηλεφώνων με 1GHz επεξεργαστή κι αρκετή έξτρα μνήμη για υποστήριξη γραφικών, πράγμα που ίσως δείχνει κάποια νέα τάση της Nokia να στραφεί λίγο παραπάνω στον τομέα του mobile gaming. Κλείνοντας, για τα τέλη του έτους μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2012, ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia μίλησε για κατασκευή dual-core κινητών αλλά και για ένα νέο χαρακτηριστικό που αναμένεται να κάνει την εμφανισή του την περίοδο εκείνη, την "true zoom camera" χώρις ωστόσο να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες.
Οι ανακοινώσεις αυτές δείχνουν ότι η Nokia έχει κατανοήσει το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός γίνεται πιο σκληρός και δίνει τη δική της απάντηση με τις προτάσεις της. Μένει μόνο να δούμε αν με την υλοποίηση όλων των παραπάνω θα καταφέρει να συνεχίσει την παράδοση που τη θέλει να κάθεται στο θρόνο των κατασκευαστών σε παγκόσμια κλίμακα.
bobit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια