ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κινέζικη επέλαση των tech geeks

Η Apple είναι υπεύθυνη για το 75% των πωλήσεων σε tablets παγκοσμίως. Ακόμα και στην Κίνα, το iPad 2 που λανσαρίστηκε στα καταστήματα εχθές, Παρασκευή 6 Μαϊου, ξεπούλησε μέσα σε 4 ώρες.
Υπάρχει όμως μία Κινέζικη εταιρία που ισχυρίζεται πως θα κάνει την Apple να χάσει τον ύπνο της. «Υπάρχουν δύο κατασκευαστές tablet στον κόσμο: η Apple κι εμείς. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στην σκιά» δήλωσε ο Fang Liyong, COO της Beijing Ereneben. Ο Liyong φαίνεται να έχει αρκετή αυτοπεποίθηση αλλά την βασίζει στους αριθμούς των πωλήσεων, τουλάχιστον στην Κίνα. «Οι πωλήσεις μας το 2010 ήταν οι υψηλότερες στον χώρο των tablets στην Κίνα, φτάνοντας τα 300 εκατομμύρια γουάν, ήτοι 46 εκατομμύρια δολάρια. Στόχος μας είναι να πιάσουμε το 1 δις γουαν μέσα στο 2011″.
Τι πουλάει όμως η eReneBen; Τα πρώτης γενιάς gadgets στα οποία ο χρήστης μπορεί να γράψει με ειδικό στυλό, έχουν κυκλοφορήσει στην Κίνα πολύ πριν κυριεύσει τον κόσμο η τρέλα του iPad. Και το T2 tablet της, ισχυρίζεται πως είναι το απόλυτο εργαλείο για τους business men.
Έχει όμως λόγο να χάσει τον ύπνο του ο Steve Jobs; Όχι μάλλον, καθώς, η τύχη και η επιτυχία στα tablets φαίνεται να ανήκει σε αυτούς που κατασκευάζουν κάτι καινούριο και πρωτοποριακό, πρώτοι. Με το μέγεθος της αγοράς όμως, (1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους έχει η Κίνα, δηλαδή το 18,6% του παγκόσμιου πληθυσμού) ακόμα και η έκφραση «εγχώριες πωλήσεις» έχουν άλλο βάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια