ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To Rimino concept phone φτιάχνει το μέλλον..

Για όσους σχεδιάζουν concept phones, το καλό είναι ότι έχουν την πολυτέλεια να υλοποιούν ιδέες χωρίς να έχουν να αγχώνονται για τα πρακτικά προβλήματα που αγχώνουν τους κατασκευαστές τηλεφώνων που προορίζονται για άμεσο λανσάρισμα στην αγορά. Λειτουργικά, marketing, τιμές στις πρώτες ύλες, είναι απλά… λεπτομέρειες.
Έτσι και στην περίπτωση του concept phone που παρουσιάζει το Project Rimino, ένα project που υλοποιείται από τον Amid Moradganjeh στο Umeå Institute of Design του Πανεπιστημίου Umeå στη Σουηδία, δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός, παρά μόνο ένα βλέμμα προς το μέλλον των κινητών μας συσκευών. Το «ανθρώπινο άγγιγμα» παίρνει άλλη διάσταση στη συσκευή αυτή καθώς το εντελώς απλοποιημένο design και οι λειτουργίες που υπακούν στο άγγιγμα των δαχτύλων μας, θα μπορούσε να είναι το όνειρο κάθε χρήστη.
Το πιο ενδιαφέρον στο Rimino Concept phone είναι πως μπορείς να συλλέξεις στοιχεία από το περιβάλλον, όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, ή η τοποθεσία σου και καμπυλώνοντάς το ελαφρά, να καταγράψεις αυτά τα στοιχεία στη συσκευή σου. Ή ακόμα μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις, χρησιμοποιώντας μία γωνία της συσκευής ως στυλό και να γράψεις σε μία λεία επιφάνεια. Η γραφή σου θα αποθηκευτεί στη συσκευή! Τι να πούμε, ότι οι τύποι είναι αλλού;

Δεν υπάρχουν σχόλια