ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

EyePad: Η Sony ετοιμάζει δικό της tablet!

Σύμφωνα με το Gamechup.com, η Sony Computer Entertainment Europe κατοχύρωσε το περασμένο καλοκαίρι μία πατέντα για tablet με σκοπό να το χρησιμοποιήσει σε κονσόλα. Και το όνομα αυτού: EyePad! Η περιγραφή της κατοχύρωσης πατέντας ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι ενώ το DualShock και το PlayStation Move "χρησιμοποιούνται σε όλα τα είδη παιχνιδιών όπως Shooters, Dance games κτλ. θα υπάρξουν games ή άλλου είδους applications στα οποία μία ειδική συσκευή διασκέδασης θα ταίριαζε περισσότερο.
Το EyePad λειτουργεί ως tablet και περιλαμβάνει μία ή περισσότερες φωτεινές περιοχές, δύο στερεοσκοπικές κάμερες αναπαραγωγής βίντεο και προαιρετικά ένα touchpad". Στη φωτογραφία που βλέπετε οι "φωτεινές περιοχές" που προαναφέραμε αναγράφονται ως "1010" και λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο με τη φωτεινή ένδειξη της σφαίρας του PS Move controller. Δηλαδή μπορούν να αναγνωριστούν από την κάμερα PlayStation Eye. Οι κάμερες έχουν τις ενδείξεις "1030x" και θα συνεργάζονται μαζί για να διαβάσουν 3D αντικείμενα στο χώρο. Για παράδειγμα, το EyePad θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα τραπέζι για το παιχνίδι EyePet, για να τοποθετήσετε εκεί το...εικονικό κατοικίδιό σας (κάτι σαν διαδραστικό augmented reality δηλαδή). Αν στην προκειμένη περίπτωση στρέψετε για παράδειγμα το EyePad προς τα κάτω, τότε το εικονικό ζωάκι σας θα πέσει.
Η πατέντα αναφέρει ακόμη ότι θα μπορείτε να τοποθετήσετε μέχρι και αληθινά αντικείμενα πάνω στην επιφάνεια του EyePad και αυτό θα τα "διαβάζει" και θα δημιουργεί την ψηφιακή τους έκδοση στην οθόνη της τηλεόρασής σας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στα ανάλογα video games! Όσο για τα κουμπιά του χειριστηρίου, η φωτογραφία δείχνει ότι θα έχουν παρουσία στα πλάγιά του. Ενδέχεται ακόμη να υπάρχει κάποιο μικρόφωνο καθώς και motion sensors που θα ανιχνεύουν την κίνηση (άραγε θα δούμε επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο όπως και στο PS Vita;) Το PlayStation Orbis (προσωρινή ονομασία του PlayStation 4) φημολογείται ήδη ότι θα αποκαλυφθεί αυτή την Τετάρτη. Αν το EyePad παρουσιαστεί απ' την Sony τότε θα προκαλέσει τεράστιο σάλο και θα ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά το hype για την ιαπωνική εταιρεία. Βέβαια, όλο αυτό δεν θυμίζει κάτι από την νέα κονσόλα της Nintendo, το Wii U; Προφανώς η Sony θα σκοπεύει να διαθέσει το EyePad για ξεχωριστή αγορά (στα casual games ή όσα απαιτούν οθόνη αφής) και όχι να το ενσωματώσει εξ αρχής στην πρώτη έκδοση του νέου PlayStation.

Δεν υπάρχουν σχόλια