ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

PlayStation 4: Ανακοινώθηκε και προκαλεί!

Η Sony ανακοίνωσε πριν από λίγο το PlayStation 4, με το οποίο εγκαινιάζει μια εντελώς νέα και διαφορετική πλατφόρμα gaming από ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα! Η νέα κονσόλα ξεκίνησε να σχεδιάζεται από το 2008 σε συνεργασία με τους developers και διαθέτει επεξεργαστή 8-core αρχιτεκτονικής x86 και πανίσχυρη GPU με μνήμη 8GB GDDR5.
Φυσικά, το PlayStation 4 διαθέτει νέο τηλεχειριστήριο Dual Shock 4 με πιο στρογγυλεμένες γωνίες, touchpad στο κέντρο, κουμπί share και υποδοχή ακουστικών, αλλά ίσως το σημαντικότερο είναι η επικοινωνία με τη στερεοσκοπική κάμερα που διαθέτει η κονσόλα και ανιχνεύει κινήσεις 3D μέσω της light bar! Στις αναμενόμενες λειτουργίες του PlayStation 4 είναι η δυνατότητα cloud gaming με το παιχνίδι να ξεκινά ακόμα και τη στιγμή που γίνεται download από τον gamer, με υποστήριξη από την cloud πλατφόρμα Gaikai (δωρεάν δοκιμή οποιουδήποτε παιχνιδιού, multistreaming κ.ά.). Επιπλέον, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να περιμένει την κονσόλα να ανοίξει για να παίξει, αφού με το πάτημα του power button θα μπαίνει σε κατάσταση αναμονής και στην επαναφορά θα επανέρχεται στο ίδιο σημείο όπου άφησε το παιχνίδι του. Μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε τις πολλές δυνατότητες άμεσου sharing video, εικόνας, παιχνιδιών κλπ. μέσω των κοινωνικών δικτύων ή του PlayStation Network, αλλά και τη διαχείριση μέσω φορητών συσκευών όπως το PS Vita (όλοι οι τίτλοι του PS4 θα είναι συμβατοί με αυτό), τα Xperia smartphones και tablets. Στα πρώτα αρνητικά της βραδιάς να σημειώσουμε ότι το PS4 δεν θα υποστηρίζει τα παιχνίδια των PS1, PS2 και PS3, αλλά η εταιρεία εξετάζει τρόπους για να τα φέρει στη νέα πλατφόρμα, πιθανότατα μέσα από την υπηρεσία Gaikai. Πάντως, τα παιχνίδια που έχετε αγοράσει μέχρι σήμερα θα μείνουν στο ράφι…
Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, έχει επανασχεδιαστεί με βάση τη λογική του PlayStation Network, με μπάρα ειδοποιήσεων στην κορυφή της οθόνης και μεγάλο βάρος στις λειτουργίες sharing, social και video, οι οποίες συνοδεύονται από εφαρμογές για φορητές συσκευές Σειρά στη σκηνή έχουν πάρει οι developers και ήδη ανακοινώθηκαν τα Knack, Killzone: Shadow Fall, Drive Club, inFamous: Second Son, The Witness. Deep Down (Capcom), Final Fantasy (παρουσίαση στην E3 2013!) και Diablo III !!!! Προσθέστε και το Destiny που είδαμε πριν από λίγες ημέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια