ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Acer Iconia B1-A71 επώνυμο, φθηνό αλλά και μέτριο

Η Acer, ανακοίνωσε πρόσφατα ένα αρκετά οικονομικό tablet με οθόνη 7 ιντσών που έχει την ονομασία Iconia B1-A71. Από την πρώτη επαφή μαζί του είναι εύκολα αντιληπτό, ότι η Acer, έκανε μεγάλους συμβιβασμούς στην ποιότητα των υλικών κατασκευής, για να προσφέρει το Iconia B1-Α71 με τόσο χαμηλό κόστος. Αυτό βεβαίως δεν είναι απαραίτητα κακό από την στιγμή που έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε ένα επώνυμο tablet, σε αρκετά συμφέρουσα τιμή, ακόμα και αν έχετε την αίσθηση ότι στα χέρια σας κρατάτε ένα… παιχνίδι, και όχι κάποια στιβαρή κατασκευή. Αισθητική Η αισθητική του είναι συμβατική και έτσι στην πρόσοψη δεν υπάρχει κάτι που να ξεχωρίζει ή να προκαλεί εντύπωση. Στο κέντρο, πάνω από την οθόνη υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας, δίπλα από την μοναδική κάμερα, η οποία είναι καθόλα ανεπαρκής. Το πίσω μέρος, η πλάτη του δηλαδή, είναι κατασκευασμένη από φθηνό πλαστικό, βαμμένη σε μαύρο χρώμα. Η αισθητική του πίσω μέρους, όσο και η ποιότητα κατασκευής δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Δεν λέω ότι έχει γίνει… προχειροδουλειά, αλλά έχουν γίνει σημαντικοί συμβιβασμοί στην ποιότητα των υλικών και στο φινίρισμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι πιο προσεγμένο, χωρίς ιδιαίτερη αύξηση του κόστους. Επίσης, οι μπλε λωρίδες περιμετρικά προσφέρουν χρώμα, και συντελούν ώστε να μην είναι τόσο βαρετή ή αδιάφορη η εμφάνιση του Iconia B1-A71. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το υλικό που έχει επιλεχθεί για το μπλε “συρίτι” είναι το φθηνό σκληρό πλαστικό.
Οθόνη
Η 7 ιντσών οθόνη του Iconia B1-A71 διαθέτει TN panel παλαιότερης τεχνολογίας και έτσι, οι γωνίες θέασης δεν είναι καλές, ενώ τα χρώματα μοιάζουν άτονα, σαν να είναι «ξεπλυμένα».. Η υποστηριζόμενη ανάλυση είναι 600×1024 pixels, με το pixel density να βρίσκεται στα 170ppi, κάτι που συνηγορεί στην παραπάνω διαπίστωση όσο αφορά στην ευκρίνεια. Χαρακτηριστικά Εξωτερικά, το Acer Iconia B1 διαθέτει στην δεξιά πλευρά όλα τα πλήκτρα, όπως αυτό της ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης της συσκευής, καθώς και τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Στην πάνω μεριά υπάρχει η υποδοχή για ακουστικά. Στο κάτω μέρος, ο χρήστης έχει άμεση πρόσβαση στην υποδοχή microUSB ενώ υπάρχει και ένα μικρό «πορτάκι» που μόλις το ανοίξει, έχει πρόσβαση στην υποδοχή microSD για την επέκταση του χώρου αποθήκευσης, ο οποίος στην περίπτωση του Iconia B1-A71 που είχαμε στην διάθεση μας έχει μέγεθος 8GB. Χρησιμοποιώντας μία κάρτα μνήμης microSD ο χρήστης του μπορεί να επεκτείνει την χωρητικότητα του έως και κατά 32GB
Hardware
Κάτω από το… καπό, δεν κρύβεται παρά ένας απολύτως… γήινος επεξεργαστής της MediaTek, με δύο πυρήνες χρονισμένους στα 1,2GHz. Η απόδοση του είναι τυπική έως απλώς επαρκής στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δηλαδή είτε κατά την πλοήγηση στις οθόνες του Android, είτε στο Internet είτε όταν παίζετε παιχνίδια. Σε γενικές γραμμές, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με την χρήση του Iconia B1-A71, ωστόσο είχα την αίσθηση ότι «χάνω frames» γενικώς, παντού. Κατά τα άλλα, το Acer Iconia B1-A71, διαθέτει 512MB μνήμης ενώ ο αποθηκευτικός χώρος όπως είπα έχει μέγεθος 8GB. Διαθέτει WiFi, Bluetooth και GPS με υποστήριξη A-GPS. Δεν του λείπει και κάτι σπουδαίο λοιπόν για να κάνετε την δουλειά σας. Software Με το που συνδέθηκα στο τοπικό ασύρματο δίκτυο, το Acer Iconia B1-A71 «πήρε» αναβάθμιση σε έκδοση Android 4.1.2 (από 4.0.2 ή 4.0.4 αν θυμάμαι καλά) ενώ επιπλέον εγκαταστάθηκε η εφαρμογή Acer Cloud. Επίσης, μου δόθηκε η δυνατότητα να κατεβάσω ορισμένα ενδιαφέροντα Acer widgets, όπως το Life Digital Clock και το Life Weather. Επιδόσεις Ανεξήγητα, είχα την αίσθηση ότι χάνω “frames” παντού, ειδικά κατά την περιήγηση στο λειτουργικό σύστημα. Στο Internet η πλοήγηση πάντως ήταν μια χαρά, ενώ και Angry Birds έπαιξα με άνεση και racing παιχνιδάκια. Τι άλλο λοιπόν να ζητήσει κάποιος εφόσον έχει επενδύσει ένα τέτοιο ποσό; Όσο αφορά σε «απόλυτα νούμερα», οι επιδόσεις σε διάφορα benchmarks που έτρεξα ήταν τυπικές για την κατηγορία και το hardware της συσκευής. Για την κάμερα δεν έχω να πω πολλά πράγματα. Κρίνεται τουλάχιστον ανεπαρκής, ακόμα και για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια