ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nvidia: Κύκνειο άσμα στην κατηγορία των smartphones!

Ασυγκίνητη φαίνεται πως μένει από εδώ και στο εξής η Nvidia όσον αφορά τον κόσμο των smartphones, αυτό τουλάχιστον δηλώνει ο CEO της εταιρίας, Jen-Hsun Huang, όπου σε συνέντευξή του στο CNET, δήλωσε πως η εταιρία του παύει να ασχολείται με την κατηγορία των smartphone.
Μετά την αποτυχία του Tegra 4i να πάρει ένα σεβαστό μερίδιο αγοράς, η Nvidia συνειδητοποίησε ότι η αναγκαιότητα να συνδυάσει τις κορυφαίες επιδόσεις με την χαμηλή τιμολόγηση, την δυσκολεύει και την αποτρέπει από το να ασχοληθεί άλλο με αυτή την κατηγορία προϊόντων. Έχοντας αυτή την δικαιολογία, η εταιρία αναφέρει πως θα επικεντρώσει την προσοχή της σε άλλες αγορές, όπως τις παιχνιδομηχανές και τα αυτοκίνητα, όπου τελευταία φαίνεται να ενσωματώνουν όλο και πιο εξελιγμένα υπολογιστικά συστήματα που χρήζουν ανάγκης ισχυρών επεξεργαστών για να υπάρξει μια ικανοποιητική εμπειρία.
Το εάν απέκλεισε οριστικά η Νvidia το ενδεχόμενο ανάπτυξης κάποιοι νέου της chipset για smartphones, είναι μια πληροφορία που παραμένει άγνωστη για την ώρα. Η εταιρία επιθυμεί να φτιάξει την «Porsche των Tablets ή των τηλεφώνων», όμως με πιο mainstream συσκευές δεν φαίνεται να ασχοληθεί ξανά στο εγγύς μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια