ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι νέοι επεξεργαστές Broadwell της Intel,κάνουν το Ultrabook αθόρυβο

Κατά τη διάρκεια του keynote της Intel στην έκθεση Computex που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Ταϊπέι, στη Ταϊβάν, η Πρόεδρος της Intel, Renee James έδειξε το... μέλλον της εταιρείας στις φορητές συσκευές. Η Renee James έδειξε στους δημοσιογράφους και στους παρεβρισκόμενους ένα πρωτότυπο σχεδιασμό για PC 2-in-1, το οποίο στο εσωτερικό του διέθετε ένα τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Intel Core M (5ης γενιάς Core για την ακρίβεια) που κατασκευάζεται σε κλίμακα 14nm (αναφερόμαστε βεβαίως στην αρχιτεκτονική Broadwell). Η οθόνη του hybrid tablet-laptop είχε διαγώνιο 12.5 ιντσών.

Χάρη στη νέα μέθοδο κατασκευής, οι νέοι, 5ης γενιάς επεξεργαστές Core της Intel, θα καταναλώνουν αρκετά λιγότερη ενέργεια (60% μικρότερο TDP), θα προσφέρουν υψηλότερη απόδοση (20-40% αύξηση) καθώς και μεγαλύτερη αυτονομία. Το hybrid tablet-laptop -το βάρος του είναι 670 γραμμάρια- που έδειξε η κ. James είχε πάχος μόλις 7.2 χιλιοστά, και δεν απαιτούσε ενεργή ψύξη (π.χ με ανεμιστήρα). Μαζί με το υβριδικό tablet-laptop, έδειξε και ένα dock, το οποίο είχε το πληκτρολόγιο ενώ διάθετε και σύστημα ψύξης, για αύξηση της απόδοσης.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όσο αφορά στη CPU, να αναφέρουμε ότι το φυσικό αποτύπωμα είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν, και αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιήσει ένα νέο κύμα συσκευών, με μικρότερο πάχος αλλά και μικρότερες γενικότερα διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια