ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

IFA 2014: τεχνολογία από Samsung, Sony, Huawei, Microsoft, Asus

Πάμε να δούμε τι έχουμε να περιμένουμε από εταιρείες όπως Samsung, Sony, Microsoft, Huawei και Asus.
Samsung
Από τη Samsung περιμένουμε την ανακοίνωση του πολυαναμενόμενου Samsung Galaxy Note 4 στο Unpacked event το οποίο θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου (και το Techblog θα είναι εκεί) και αν κρίνουμε από τα leaks που έχουμε δει, η συσκευή αναμένεται να είναι πραγματικό τέρας.
Ωστόσο, από τη Samsung περιμένουμε και άλλα gadgets όπως για παράδειγμα το Samsung Galaxy Gear Solo το ποίο σύμφωνα με τις φήμες θα έχει υποδοχή για κάρτα SIM για να κάνει κλήσεις και να συνδέεται στο ίντερνετ και λογικά θα είναι αρκετά ακριβό gadget. Επίσης, ίσως να δούμε και το αντίπαλο δέος του Google Glass το αποκαλούμενο Gear Glass και το Gear VR που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Oculus-Rift.
Samsung-Galaxy-Note-4-leak-02-570
Sony
Η Sony δεν θα μπορούσε να λείπει από την IFA και έχει προγραμματίσει το δικό της event για τις 3 Σεπτεμβρίου επίσης. Περιμένουμε να ανακοινωθούν τα Sony Xperia Z3 και Sony Xperia Z3 Compact. Οι φήμες λένε ότι θα ανακοινώσει νέο tablet το οποίο θα ονομάζεται Sony Xperia Z3 Tablet Compact ενώ πριν από λίγες μέρες διέρρευσαν και φωτογραφίες από το παράξενο selfie phone που έχει σχήμα σαν από μπουκάλι αρώματος. Επίσης ίσως δούμε κάποιο wealable ή fitness tracker.
sony-xperia-z3-leak-01-570
Microsoft
Από τη Microsoft περιμένουμε ένα ή και δυο νέα smartphones. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα δούμε ταNokia Lumia 730 και Nokia Lumia 830 στις 4 Σεπτεμβρίου. Το 830 θα είναι οικονομικό smartphone το οποίο θα είναι καλό στις selfies. To Lumia 730 θα έχει 4.7 ιντσών οθόνη με ανάλυση 720 x 1280 pixels, Snapdragon 400 SoC, 1GB RAM, 6.7MP εξωτερική κάμερα και 5MP μπροστινή κάμερα. Το Nokia Lumia 830 φημολογείται ότι θα είναι mid ranger με 13MP κάμερα και Snapdragon 800 SoC. Λογικά τα νέα Lumia θα τρέχουν Windows Phone 8.1.
nokia-lumia-830-teaser-570
Huawei
Η Huawei θα παρουσιάσει νέο smartphone στις 4 Σεπτεμβρίου και αν κρίνουμε από τα leaks περιμένουμε συσκευή η οποία θα συναγωνιστεί τους high-end αντιπάλους της. Η συσκευή είναι γνωστή ως Huawei Ascend D3 (ή D7) και λέγεται ότι θα έχει premium, μεταλλική κατασκευή. Περιμένουμε ανάλυση 1440 x 2560 pixels (QHD), 3GB RAM και Kirin 920 octa-core chip, 13MP εξωτερική κάμερα και 5MP μπροστινή, 16GB ενσωματωμένη μνήμη. Επίσης, μπορεί να δούμε και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Θα τρέχει Android 4.4 Kit Kat και το EMUI 3.0 user interface της Huawei.
Από τη Huawei περιμένουμε και μια mid-range συσκευή η οποία διέρρευσε και θα έχει οθόνη 720 x 1280-pixels, 1.6GHz επεξεργαστή, 1GB RAM, 16GB ενσωματωμένη μνήμη, dual-SIM έκδοση και επίσης κάτι το οποίο μοιάζει με fingerprint scanner. Ίσως είναι μια «υποβαθμισμένη» έκδοση της ναυαρχίδας της Huawei.
huawei-invite-570
Asus
To Press event της Asus είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου όπου και περιμένουμε πολλές και διάφορες συσκευές. Μια από αυτές λέγεται ότι θα είναι το πρώτο smartwatch της εταιρείας που θα έχει πολύ ελκυστικό design. H τιμή του αναμένεται στα 99 με 149 δολάρια αλλά κατά τα άλλα δεν έχουμε άλλες πληροφορίες για τη συσκευή. Επίσης περιμένουμε νέα Android smartphones από τη σειρά ZenFone και ίσως Intel-based Android ή Windows 8 tablets.
Μέχρι στιγμής έχει διαρρεύσει μια νέα PadFone συσκευή, γνωστή ως Asus PadFone X mini και πολύ πιθανό να τη δούμε να ανακοινώνεται στην IFA.
asus-event-570

Δεν υπάρχουν σχόλια