ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λεπτομέρειες για τον διάδοχο των DDR4 από την Samsung

Η τεχνολογία DDR4 βρισκόταν σε ανάπτυξη για περίπου 9 χρόνια μέχρι να φτάσει στους υπολογιστές μας και η Samsung τις πρώτες λεπτομέρειες για τον διάδοχό τους, τις DDR5.

Η ανάπτυξη των DDR4 έχει ξεκίνησε λίγο νωρίτερα από αυτή των DDR3 οι οποίες συνεχίζουν και αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της "πίτας" όσον αφορά την χρήση τους στους σύγχρονους υπολογιστές. Η Samsung Electronics ανέφερε κατά τη διάρκεια του Intel Developer Forum πολλές λεπτομέρειες για τον διάδοχο των - ακόμη φρέσκων - DDR4. Συγκεκριμένα η νέα τεχνολογία θα ξεκινήσει να υιοθετείται από τους κατασκευαστές το 2020 και τα πρώτα prototypes θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2018 και εκείνη την περίοδο θα μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Επιπλέον, τα νέα modules που αναγράφονται στα slides ως "μετά-DDR4) θα κατασκευάζονται κάτω από τα 10nm, θα τρέχουν από τα 3.2 έως τα 6.4GHz (effective) και οι χωρητικότητα του εκάστοτε DIMM θα κυμαίνεται από 8GB έως 64GB. Την ίδια στιγμή που οι DDR4 περιορίζονται σε δύο DIMM ανά κανάλι, οι DDR5 θα το ξεπεράσουν ενώ αναμένεται να προστεθούν και οπτικές διεπαφές σε 2.5 και 3D packaging. 


Λεπτομέρειες για τον διάδοχο των DDR4 από την Samsung

Δεν υπάρχουν σχόλια