ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Konami σταματά την παραγωγή παιχνιδιών για κονσόλες εκτός του PES

GamesΤεράστια νέα που αναμέναμε πολλούς μήνες, καθώς η Konami ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη βιομηχανία δημιουργίας ΑΑΑ τίτλων για κονσόλες, εκτός της σειράς Pro Evolution Soccer.
 Η εταιρεία σκοπεύει να ασχοληθεί με την ανάπτυξη παιχνιδιών για κινητά. Διατηρεί την UEFA άδεια μέχρι του χρόνου, οπότε λογικά θα χρησιμοποιηθεί και εκείνη, ενώ το Pro Evolution Soccer 2016 μαζί με το Metal Gear Online, το multiplayer μέρος του Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, που θα «ανοίξει τις πόρτες» του την 1η Οκτώβρη είναι τα μόνα ενεργά projectsΗ εταιρεία δεν έχει σχέδια για άλλον τίτλο για κονσόλες στο μέλλον.

Ο worldwide technology director της εταιρείας, Julien Merceron, παραιτήθηκε εχθές από την εταιρεία, σύμφωνα με το γαλλικό site Gameblog. Όπως αναφέρεται, ο Merceron δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόφαση της Konami να στραφεί αποκλειστικά στην αγορά των παιχνιδιών για κινητά.

Τα προβλήματα στην Konami τον τελευταίο καιρό ήταν πάρα πολλά και η στροφή αυτή ήταν αναμενόμενη. Στα φώτα της δημοσιότητας βγήκαν αρκετά στοιχεία, τόσο για την απόλυση του Kojima, την ανάπτυξη ενός… λάθος Silent Hill παιχνιδιού, την ακύρωση του Silent Hills, τις άσχημες συνθήκες εργασίας, το τρολάρισμα στους PC χρήστες και άλλα πολλά, τα οποία έδειχναν προς τα πού οδεύει η κατάσταση. Το κόστος του Metal Gear Solid V, που έφτασε τα 80 εκ. δολάρια σίγουρα έπαιξε το ρόλο του.
Μέχρι νεοτέρας, λοιπόν, τα franchises που ανήκουν στην Konami σταματούν την παραγωγή τους. Εκτός από το PES, στην εταιρεία ανήκουν οι σειρές: Metal Gear Solid, Silent Hill, Castlevania, Contra, Suikoden και άλλα. H εταιρεία έφτιαχνε παιχνίδια για κονσόλες από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

 Πηγή: vg24

Δεν υπάρχουν σχόλια