ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα παθητική υδρόψυξη από τη Raijintek

Η Raijintek ανακοίνωσε την πρώτη παθητική υδρόψυξη, η οποία λειτουργεί χωρίς τη βοήθεια αντλίας για την κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού. 
Στην πραγματικότητα και άλλες εταιρίες το έχουν προσπαθήσει όπως η Silverstone, η οποία είχε παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο στην Computex του 2014, χωρίς να έχει ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά.

large.5f027f86-247d-4e0d-850c-b3e74161f2b1.jpg

Επιπλέον το ψυγείο δεν έχει ανεμιστήρες και έτσι δεν χρειάζεται παροχή ρεύματος. Το κλειστό αυτό κύκλωμα λειτουργεί όπως ένα heat pipe. Η θερμοκρασία από τον επεξεργαστή αναγκάζει το ψυκτικό υγρό να αλλάζει κατάσταση σε ατμό, ο οποίος μεταφέρεται στο ψυγείο, όπου υγροποιείται και ρέει πίσω στο water block. Για να συμβεί αυτό φυσικά πρέπει το ψυγείο να τοποθετηθεί σε σημείο που να είναι ψηλότερα από τον επεξεργαστή.

large.28a.jpglarge.28b.jpg

Η Raijintek έκανε μια επίδειξη της νέας αυτής υδρόψυξης στη Computex 2016 και από ότι φαίνεται είναι έτοιμη για εμπορική κυκλοφορία. Σύμφωνα με την εταιρία έχουν επενδυθεί μεγάλα ποσά στην έρευνα και την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας την οποία έχει πατεντάρει σε πολλές αγορές και σύντομα θα δούμε προϊόντα που θα τη χρησιμοποιούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια