ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβλήματα αφής παρουσιάζουν τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus

Ειδικοί επισκευών των συσκευών της Apple από όλον τον κόσμο αναφέρουν ένα πολύ διαδεδομένο πρόβλημα το οποίο παρουσιάζεται στα iPhone 6 and iPhone 6 Plus.

Η οθόνη αφής δεν αποκρίνεται και μία γρι γραμμή που τρεμοπαίζει εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης. Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε πόσες συσκευές έχουν αυτό το πρόβλημα αλλά οι ειδικοί επιμένουν ότι το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
 Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι παρόλο που το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται στην οθόνη, η αντικατάστασή της δεν λύνει το θέμα αυτό. Η γκρι γραμμή εμφανίζεται και πάλι στην οθόνη, γιατί το πρόβλημα δεν είναι εκεί αλλά στα δύο chips μέσα στο τηλέφωνο που ελέγχουν την λειτουργία της αφής. Αναφορές κάνουν λόγω για τη σύνδεση αυτού του προβλήματος με την "ευλυγισία" που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα, αφού λυγίζει και η εσωτερική πλακέτα προκαλώντας δυσλειτουργία στους ελεγκτές αφής.

large.2pair-lot-4pcs-original-new-white-black-touch.jpg

Υπάρχουν ήδη πολλές σελίδες παραπόνων στα forum της Apple, αλλά προς το παρόν η εταιρία δεν έχει κάποια λύση για το πρόβλημα αυτό. Οι τεχνικοί της  Apple στα καταστήματά της δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνουν επισκευές στα εσωτερικά κυκλώματα του τηλεφώνου.
Όμως διάφορα επισκευαστικά κέντρα, οι οποίοι δεν είναι βεβαια εξουσιοδοτημένοι από την εταιρία μπορούν να αντικαταστήσουν τα ελαττωματικά chips, κάτι που είναι και πιο φθηνό από την αντικατάσταση του τηλεφώνου που είναι εκτός εγγύησης.

large.57bd5bae00a25_Screenshot(21).jpg

Αφού η Apple προς το παρόν δεν είναι διατιθεμένη να υποστηρίξει τους τεχνικούς εκτός της εταιρίας για την επισκευή των συσκευών της,  μένει στους χρήστες να κάνουν αρκετό "θόρυβο" ώστε να αναγκάσουν την εταιρία να παραδεχτεί το πρόβλημα και να δώσει λύση όπως έγινε παλαιότερα με το γνωστό "Error 53". Προς το παρόν η μόνη λύση για όσες συσκευές είναι μέσα στην εγγύηση να ζητήσουν αντικατάσταση, ή για όσους είναι εκτός εγγύησης να αγοράσουν νέα συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια