ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το PlayStation 4 Pro, καθώς και νέα slim έκδοση του αρχικού PlayStation 4 ανακοίνωσε η Sony

Η Sony αποκάλυψε εχτές δύο νέες κονσόλες PlayStation 4. Το PlayStation 4 Pro, το οποίο θα έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις στο hardware προσφέροντας υψηλότερες επιδόσεις και περισσότερα χαρακτηριστικά, καθώς και μια λεπτότερη, ελαφρύτερη και με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας έκδοση του αρχικού PlayStation 4.

Το PlayStation 4 Pro, γνωστό και με την κωδική ονομασία Neo, έρχεται να πλαισιώσει το αρχικό PlayStation 4 που ανακοινώθηκε το 2013 και όχι να το αντικαταστήσει. Με αυτό τον τρόπο η Sony επιχειρεί να διατηρήσει τη μεγάλη διάρκεια ζωής που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των κονσολών. Μάλιστα η Sony προκειμένου να καθησυχάσει τους κατόχους PlayStation 4, αλλά και να μην αποτρέψει νέους αγοραστές από την αγορά του αρχικού PlayStation 4 ή της  νέας slim έκδοσης, ξεκαθάρισε ότι όλα τα παιχνίδια για το PlayStation 4 Pro θα είναι διαθέσιμα και για το αρχικό PlayStation 4. Δεν θα υπάρχουν δηλαδή αποκλειστικότητας για το PlayStation 4 Pro, αλλά όλα τα παιχνίδια θα παίζουν και στις δύο κονσόλες.

large.PS4_Pro.jpg

Το νέο Pro έρχεται με παρόμοιο, αλλά γρηγορότερο hardware. Έτσι στην θέση των 8 πυρήνων Jaguar της AMD με συχνότητα 1.6GHz, πλέον έχουμε 8 Jaguar πυρήνες με συχνότητα λειτουργίας τα 2.1GHz. Ταχύτερη ελαφρώς θα είναι και η μνήμη τύπου GDDR5, με το bandwidth να ανεβαίνει από τα 176GB/sec στα 218GB/sec, με την ποσότητα να παραμένει στα 8GB. Το bandwidth αυτό ουσιαστικά είναι υψηλότερο χάρη και στις σύγχρονες τεχνικές color compression. Επιπλέον, το νέο Pro θα ενσωματώνει δίσκο χωρητικότητας 1TB.

large.PS4_Pro_1.jpg

large.PS4_Pro_2.jpg

large.PS4_Pro_3.jpg

Εκεί όμως που έχει υπάρξει η μεγάλη αλλαγή είναι στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, της οποίας οι επιδόσεις υπερδιπλασιάζονται. Έτσι αντί για 18 CUs παλαιότερης GCN αρχιτεκτονικής και συχνότητα λειτουργίας στα 800MHz, έχουμε 36 CUs ίδιας αρχιτεκτονικής με τις τελευταίες κάρτες γραφικών Polaris της AMD και συχνότητα λειτουργίας στα 911MHz. Η αύξηση αυτή στις επιδόσεις, επιτρέπει στην νέα κονσόλα να έχει την απαραίτητη ισχύ που απαιτούνται για τίτλους Virtual Reality και το νέο PlayStation VR.

Δεν υπάρχουν σχόλια