ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Google δίνει λεπτομέρειες για κενό ασφαλείας των Windows 10


Η Google δημοσιοποίησε τις λεπτομέρειες για ένα κενό ασφαλείας το οποίο υπάρχει στα Windows, είναι ήδη γνωστό στους κυβερνοεγκληματίες και για το οποίο η Microsoft δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για να το αντιμετωπίσει.

Το πρόβλημα αυτό αφορά την παράκαμψη της ασφάλειας του συστήματος Windows32K, όπως αναφέρει η Google σε μία ανάρτησή της. Σύμφωνα με την εταιρία, το είχε αναφέρει στη  Microsoft εδώ και δέκα ημέρες αλλά δεν έγινε κάποια κίνηση από την εταιρία για να το αντιμετωπίσει.

"Μετά από επτά ημέρες, όπως ορίζει η πολιτική μας για τα κρίσιμα κενά ασφαλείας, δημοσιοποιούμε την ύπαρξη ενός τέτοιου κενού ασφαλείας των Windows για το οποίο δεν έχει εκδοθεί καμία ανακοίνωση, ή ενημέρωση για την αντιμετώπισή του. Αυτή η ευπάθεια είναι αρκετά σοβαρή και γνωρίζουμε ότι ήδη χρησιμοποιείται".

Η Microsoft δεν απάντησε αμέσως αλλά προφανώς δεν έμεινε και πολύ ευχαριστημένη με την δημόσια ανακοίνωση αυτή από τη Google. 

"Πιστεύουμε στη δημοσιοποίηση τέτοιων προβλημάτων κατόπιν όμως συνεννοήσεως, και η σημερινή ανακοίνωση της Google μπορεί να θέσει τους πελάτες μας σε κίνδυνο", δήλωσε χαρακτηριστικά η Microsoft, αλλά δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
 Σύμφωνα με τη Google, ο Chrome δεν κινδυνεύει από αυτό το πρόβλημα, όπως επίσης και όσοι χρησιμοποιούν το Adobe Flash, αφού οι αναφερόμενες εταιρίες έχουν ήδη επιδιορθώσει το πρόβλημα αυτό από την περασμένη εβδομάδα. Για αυτό συστήνεται η άμεση ενημέρωση του Adobe Flash, αφού το κενό ασφαλείας υπάρχει σε παλαιότερη έκδοση του προγράμματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια