ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AMD Financial Analyst Day 2017: Κάρτες γραφικών - GPUs

Η AMD δεν κατασκευάζει μόνο επεξεργαστές ως γνωστόν, οπότε στην εκδήλωσή της για τους οικονομικούς αναλυτές, είχαμε και την παρουσίαση της νέας AMD Radeon Vega Frontier Edition, της πρώτης κάρτας γραφικών αρχιτεκτονικής Vega. Επιπλέον η AMD έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα για τα σχέδιά της για το άμεσο μέλλον, μετά το Vega. 
Η νέα AMD Radeon Vega Frontier Edition είναι η πρώτη κάρτα γραφικών αρχιτεκτονικής Vega που ανακοινώνεται από την AMD και θα είναι διαθέσιμη στα τέλη Ιουνίου. Είναι όμως το δεύτερο προϊόν αρχιτεκτονικής Vega που αποκαλύπτει η AMD, με το πρώτο, την INSTINCT MI25 που είχε αποκαλυφθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016, να ανήκει στην κατηγορία των επιταχυντών. Δυστυχώς για εμάς, όπως και η Nvidia, έτσι και η AMD έχει βάλει στόχο τις αγορές του artificial intelligence και του deep learning, όπου οι κάρτες γραφικών με τις GPUs των χιλιάδων πυρήνων, φαίνεται να αποτελούν αυτή τη στιγμή το ιδανικό hardware. 
Έτσι η AMD Radeon Vega Frontier δεν απευθύνεται σε gamers, αλλά σε επιστήμονες και σε μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες τρέχουν σχετικά προγράμματα και οι οποίες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για κάθε μία από τις AMD Radeon Vega Frontier Edition. Πάντως σε σχετικό blog post στο Radeon.com, γίνεται αναφορά σε πλήθος προϊόντων αρχιτεκτονικής Vega που θα ανακοινωθούν αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων και των Vega RX για gaming. Η GPU της AMD Radeon Vega Frontier Edition, διαθέτει 64 compute units επόμενης γενιάς (Next-Gen Compute Units), το οποίο μεταφράζεται σε 4096 stream processors. Η υπολογιστική ισχύ της κάρτας φτάνει τα 12,5 TFLOPs σε FP32 και τα 25 TFLOPs σε FP16, ενώ το Pixel Filrate φτάνει τα 90GPixels/sec. Οι επιδόσεις τουλάχιστον σε Compute είναι σημαντικά υψηλότερες έναντι της Fury X.

Δεν υπάρχουν σχόλια