ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Microsoft ανακοίνωσε τα νέα Windows 10 S

Τα Chromebooks της Google είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός πονοκέφαλος για την Microsoft εξαιτίας της επιτυχίας τους κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης. Η Microsoft έχει δοκιμάσει στο παρελθόν να τα αντιμετωπίσει κυρίως με κάποιες μειώσεις τιμών, αλλά και τα Windows 8.1 with Bing. 
Αυτές τις μέρες η εταιρία ανακοίνωσε την έκδοση Windows 10 S, η οποία αν και διαθέτει κάποιους βασικούς περιορισμούς, έρχεται να προσφέρει απλότητα, ταχύτητα και ασφάλεια, παράγοντες ιδιαίτερα σημαντικούς για τον τομέα της εκπαίδευσης. Ήδη από τον Φεβρουάριο υπήρχαν φήμες για την νέα αυτή έκδοση των Windows, με την ονομασία που αναφερόταν τότε να είναι Windows 10 Cloud. Η νέα αυτή έκδοση των Windows αποκαλύφθηκε από τον Satya Nadella, διευθύνον σύμβουλο της Microsoft, κατά την διάρκεια εκδήλωσης της εταιρίας με επίκεντρο την εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου στην Νέα Υόρκη. Τα Windows 10 S, είναι μια πιο ελαφριά και άρα ταχύτερη έκδοση έναντι μιας κανονικής έκδοσης των Windows 10. Ο κύριος περιορισμός της είναι ότι θα μπορούν να τρέξουν μόνο εφαρμογές που βρίσκονται στο Windows Store. Αυτό σημαίνει εφαρμογές UWP( Universal Windows Platform ), ειδικά σχεδιασμένες για το Windows Store ή εφαρμογές που έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα μέσω του Windows Bridge. Ένας επιπλέον περιορισμός θα είναι η αδυναμία αλλαγής του Edge ως default browser και του Bing ως default μηχανής αναζήτησης. 
Ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει κάποιον άλλον browser από τον Windows Store, αλλά ο Edge θα είναι μόνιμα ο default browser. Αν και αυτό σημαίνει μικρότερη ποικιλία εφαρμογών, τουλάχιστον για την ώρα, από την άλλη σημαίνει και μεγαλύτερη ασφάλεια, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στον τομέα της εκπαίδευσης, για παράδειγμα σε σχολεία, με πλήθος μηχανημάτων διαθέσιμα για χρήση από πολλούς μαθητές. Η ανάγκη για λιγότερα background services επιτρέπει επιπλέον στα μηχανήματα να κάνουν ταχύτερα boot, αλλά και να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. 
Η εγκατάσταση και η απεγκατάσταση εφαρμογών από το Windows Store γίνεται εύκολα και γρήγορα, όπως έχουμε συνηθίσει στα iOS και Android, κάτι που επίσης βοηθάει. Οι εφαρμογές επιπλέον τρέχουν sandboxed και δεν αφήνουν κατάλοιπα στο σύστημα μετά την απεγκατάστασή τους. Τα σχολεία τα οποία διαθέτουν Windows 10 συστήματα θα μπορούν να εγκαταστήσουν τα Windows 10 S εντελώς δωρεάν. Επιπλέον διαθέσιμα εντελώς δωρεάν θα είναι και οι εκπαιδευτικές εκδόσεις των Office 365 και Minecraft. Συστήματα με Windows 10 S θα είναι διαθέσιμα ήδη από αυτό το καλοκαίρι και σε τιμές που θα ξεκινάνε από τα $189.

Δεν υπάρχουν σχόλια