ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O δικός σας ψηφιακό βοηθό με το Voice Kit της Google

Πριν λίγες μέρες η Google διέθεσε το SDK για το Google Assistant, επιτρέποντας σε όποιον το επιθυμούσε να τον ενσωματώσει στο δικό του hardware. Τώρα η Google έρχεται να προσφέρει ένα χαμηλού κόστους kit το οποίο μπορεί να το αγοράσει ο οποιοσδήποτε και συνδυάζοντάς το με ένα Raspberry Pi 3, να φτιάξει τον δικό του ψηφιακό βοηθό. 
Το kit αυτό ονομάζεται Voice Kit (στο link αυτό θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και τις οδηγίες που θα χρειαστείτε για να το συναρμολογήσετε και θέσετε σε λειτουργία) και περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστεί κάποιος, πλην του Raspberry Pi 3, μιας SD κάρτας μνήμης, ενός κατσαβιδιού και λίγης ταινίας! Το τελικό αποτέλεσμα όταν κάποιος ολοκληρώσει την συναρμολόγηση του Voice Kit, είναι ένας ψηφιακός βοηθός με την μορφή ενός μικρού χαρτόκουτου, ικανός να δεχθεί φωνητικές εντολές και να πραγματοποιήσει αρκετές από τις λειτουργίες του Google Assistant. 
Επιπλέον ο κάτοχός του θα μπορεί να προγραμματίσει τις δικές του εντολές στο σύστημα και γενικά να δημιουργήσει έναν ψηφιακό βοηθό για τις δικές του ανάγκες. Βασικός περιορισμός σε σύγκριση με ένα Google Home, η αδυναμία της υλοποίησης να είναι μόνιμα σε αναμονή για λήψη φωνητικών εντολών. Ο χρήστης του Voice Kit θα πρέπει να πατήσει ένα πλήκτρο στο πάνω μέρος της συσκευής ή να χτυπήσει τα χέρια του ή να προγραμματίσει κάποιο διαφορετικό τρόπο ενεργοποίησης της συσκευής, πριν δώσει κάποια φωνητική εντολή. Το Raspberry Pi 3 είναι απλά ένα από τα mini computers που είναι συμβατά με το Google Assistant SDK, οπότε δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθεί το παραπάνω kit. Λογικά θα δούμε αρκετές υλοποιήσεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια